Nesten 110.000 kroner samlet inn til Gunnar Stålsett

Tidligere biskop Gunnar Stålsett og Lula Tekle i rettssalen torsdag. Over 100.000 kroner er samlet inn for å dekke Stålsetts bot.
Tidligere biskop Gunnar Stålsett og Lula Tekle i rettssalen torsdag. Over 100.000 kroner er samlet inn for å dekke Stålsetts bot. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I underkant av 110.000 kroner er fredag samlet inn for å dekke boten den tidligere Oslo-biskopen Gunnar Stålsett fikk for å ha ansatt en ureturnerbar asylsøker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Silje Haavet Golden har etter rettssaken startet opp en innsamlingsaksjon på Spleis for å betale Stålsetts bot.

Stålsett ble i Oslo tingrett ilagt en bot på 10.000 kroner for brudd på punktet i utlendingsloven som omfatter bruk av en utlendings arbeidskraft når utlendingen ikke har nødvendig tillatelse etter loven.

Bakgrunnen er at han i 14 år har hatt en ureturnerbar kvinne fra Eritrea, Lula Tekle, ansatt.

Golden opplyser i en epost til NTB at Stålsett ønsker at pengene som er tiltenkt ham skal doneres til organisasjonen Mennesker i Limbo, som jobber med papirløse asylsøkere. Han vil selv dekke boten av egne midler.

Hun legger til at innsamlede midler over 80.000 kroner vil gå til samme organisasjon, og at det resterende gis som en julegave til Lula Tekle.

Personvernpolicy