Christine Koht kåret til årets navn av Dagbladet

<p>Komiker Christine Koht. Bildet er fra 2010.</p>
Komiker Christine Koht. Bildet er fra 2010. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Dagbladet kårer Christine Koht til Årets navn i 2019. Hun velger åpenhet når det stormer som mest, heter det i begrunnelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg elsker priser. Du kan knapt gi en pris til en bedre person enn meg, jeg er Norges mest takknemlige prisvinner. Jeg tror ikke du aner hvor glad det gjør meg, sier Christine Koht (52) til Dagbladet.

I januar ble det kjent at den folkekjære komikeren har en sjelden type føflekkreft. Blant annet gjennom Aftenposten-podkasten «Koht vil leve» har folk fått følge henne gjennom opp- og nedturer i sykdomsforløpet.

I begrunnelsen heter det at Koht har vist hele Norge at det nytter å kjempe, selv når skyene er på det mørkeste.

Personvernpolicy