Ett av tre Babcock-fly med værrestriksjoner settes inn i tjeneste mandag

Fly fra Luftambulansetjenesten i Tromsø. Flyene opereres av Babcock Scandinavian AirAmbulance AS.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Fly fra Luftambulansetjenesten i Tromsø. Flyene opereres av Babcock Scandinavian AirAmbulance AS. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre av luftambulanseoperatøren Babcocks kortbanefly er underlagt værrestriksjoner. I løpet av mandagen vil ett være uten begrensning og tilbake i normal drift.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at det ble oppdaget en teknisk feil på fire av selskapets fly fredag 6. desember, ble de øvrige seks flyene, hvor feilen ikke har forekommet, underlagt værrestriksjoner av hensyn til sikkerheten for mannskap og pasienter.

– Disse seks kortbaneflyene har fløyet hele tiden, men har selvsagt ikke hatt samme gjennomføringsevne når været har vært ugunstig. Vi har derfor hatt den del ekstra fly inne for å sikre best mulig beredskap mens det er gjort feilsøk og testing av flyene, sier kommunikasjonsrådgiver Knut Haarvik i Luftambulansetjenesten.

Søndag det fortsatt tre kortbanefly som har disse restriksjonene, men ett av dem vil slik det ser ut søndag kveld frigjøres i løpet av mandagen.

– Fra Bodø og nordover har ingen fly ekstra begrensninger. Kortbaneflyene med begrensing har hjemmebase i Brønnøysund, Ålesund og Gardermoen men Ålesund skal etter planen opp og stå med fly uten begrensninger i løpet av dagen. Og det jobbes med å få justert propellene til de resterende to så fort som mulig, forteller Haarvik.

Den totale beredskapen vil mandag være på 14 til 15 fly – i tillegg til Forsvarets helikopter i Kirkenes.