Vy inngikk «hemmelig» forlik med Vy Communication

Vy Communication gikk til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke. I et forlik ble partene enige om én million kroner. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Vy Communication gikk til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke. I et forlik ble partene enige om én million kroner. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vy Communication saksøkte Vy og krevde 14 millioner kroner i erstatning for krenkelse av selskapets varemerke. I et forlik ble partene enige om én million.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De hadde begge hyret inn toppjurister og skulle tirsdag møte i Oslo tingrett hvor det var satt av to dager til saken. Men dagen før rettssaken opplyste selskapene om at de hadde blitt enige på kammerset, skriver Finansavisen.

I forliket, som det statseide togselskapet ønsket å holde hemmelig, kommer det fram at Vy skal betale Vy Communication én million kroner innen 20. desember. 93 prosent lavere enn beløpet byrået opprinnelig ba om.

– For oss har prinsippet vært viktigere enn beløpets størrelse, sier styreleder Otto Christian Sekkesæter til Finansavisen.

Det opprinnelige beløpet var knyttet til rebranding og markedsmessige effekter, i tillegg til verditap ved et senere salg.

Byrået går nå i gang med navnebytte, men vil ikke opplyse hva det nye navnet blir.

Tidligere i år skiftet NSB navn til Vy i en prosess som vil koste opp mot 280 millioner kroner.

Også Leve Hytter, som i over fem år har brukt navnet Vy, ønsker erstatning fra togselskapet. Etter et møte med dem fredag har de besluttet å saksøke Vy.

Personvernpolicy