2019: Trygdeskandale, bompengebråk og klimastreik

<p>Kommunestyre- og fylkestingsvalget i september ble preget av stor lokal oppslutning for Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB).</p>
Kommunestyre- og fylkestingsvalget i september ble preget av stor lokal oppslutning for Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

2019 var året da Norge fikk en firepartiregjering, trygdeskandalen ble avslørt, skoleelever streiket for klima og nordmenn kranglet om bompenger.

Januar

2. januar: Fire skiløpere omkommer i et snøskred på Blåbærfjellet i Tamokdalen i Troms. De omkomne var tre finske menn og en svensk kvinne. Den siste av dem blir først funnet i juli.

9. januar: Forsvinningssaken i Lørenskog blir offentlig kjent. Siden 31. oktober 2018 har politiet i skjul etterforsket forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen, ektefellen til forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen. Politiets hovedhypotese er nå at hun er drept.

Politiet gikk i januar offentlig ut med informasjon om forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen fra Lørenskog. Foto: NTB scanpix
Politiet gikk i januar offentlig ut med informasjon om forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen fra Lørenskog. Foto: NTB scanpix

17. januar: Norge får sin første ikke-sosialistiske flertallsregjering siden 1985 når Høyre, Frp, Venstre og KrF blir enige om en regjeringserklæring. Enigheten får navnet Granavolden-plattformen – etter Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland, der forhandlingene fant sted. Samme dag går KrF-leder Knut Arild Hareide av, etter å ha stilt som ultimatum at partiet skulle samarbeide med Ap og Sp.

22. januar: Den utvidede regjeringen blir klar. KrF får tre statsråder: barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad og utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

28. januar: Juryen i Borgarting lagmannsrett kjenner den tidligere polititoppen Eirik Jensen skyldig i grov korrupsjon, men frikjenner ham for medvirkning til innførsel av hasj. Fagdommerne setter juryens kjennelse til side, og saken får dermed ny behandling.

Les også: Dette hendte i verden i 2019

Februar

8. februar: Tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik dør, 75 år gammel.

19. februar: En 67 år gammel kvinne dør etter å ha blitt angrepet med øks på en gravlund i Haugesund. En 48 år gammel mann dømmes i november til overføring til tvungent psykisk helsevern.

20. februar: En varebil som fraktet en beholder med det svært giftige stoffet cyanid, blir stjålet i Lørenskog i Akershus. Snaut to uker senere blir to polske menn pågrepet i en dramatisk politijakt.

21. februar: VG publiserer sin sak om en video av tidligere Ap-nestleder Trond Giske på Bar Vulkan i Oslo. Dagen etter blir det klart at en enstemmig valgkomité i Trøndelag Ap ikke innstiller Giske som medlem av arbeidsutvalget og styret.

24. februar: En 15-årig gutt dør av skadene etter å ha vært borti en kontaktledning inne i jernbanetunnelen på Filipstad i Oslo.

26. februar: En 44 år gammel kvinne dømmes i Kristiansand tingrett til forvaring i 21 år for drap på den da 52 år gamle faren sin i 2002 og sin ekssamboer i 2014.

Vy-navnet fikk mye oppmerksomhet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Vy-navnet fikk mye oppmerksomhet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mars

12. mars: NSB kunngjør at Vy blir det nye navnet på selskapet.

14. mars: Laila Anita Bertheussen, samboeren til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), siktes for å ha tent på familiens bil. Bertheussen nekter straffskyld. Når hennes status 28. mars endres fra fornærmet til mistenkt i samtlige av de andre aktuelle sakene om hendelser ved boligen, går Wara av.

19. mars: Bjørnar Skjæran fra Nordland innstilles til vervet som nestleder i Arbeiderpartiet. Han velges under landsmøtet 6. april og overtar etter Trond Giske.

21. mars: Norges Bank setter opp styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til 1 prosent. Dette er første renteheving siden september 2018. Siden mars har renta blitt hevet to ganger, hver gang med 0,25 prosentpoeng, og den er nå på 1,5 prosent.

22. mars: Minst 36.000 skoleelever rundt om i landet deltok i klimastreik. I løpet av året ble det flere slike markeringer.

Cruiseskipet Viking Sky i havsnød på Hustadvika. Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix
Cruiseskipet Viking Sky i havsnød på Hustadvika. Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix

23. mars: Cruiseskipet Viking Sky får motorstans på Hustadvika i Møre og Romsdal. I løpet av kvelden og natta evakueres 470 passasjerer med helikopter.

28. mars: Skuespiller, komiker og revyforfatter Jon Skolmen dør, 78 år gammel.

29. mars: Jøran Kallmyr (Frp) blir utnevnt til ny justis- og innvandringsminister. Han er Fremskrittspartiets femte person i jobben siden partiet gikk inn i regjering i 2013.

30. mars: D.D.E. tildeles hedersprisen av Spellemann-juryen. Alan Walker blir Årets spellemann.

April

12. april: Greta Thunberg og Natur og Ungdom blir tildelt Fritt Ord-prisen for sine bidrag i klima- og miljødebatten.

23. april: Hundrevis av mennesker blir evakuert da det bryter ut en omfattende skogbrann ikke langt unna Sokndal sentrum i Rogaland. Anslagsvis 7.000 mål brenner.

25. april: Norges siste atomreaktor i drift, Jeep II-reaktoren på Kjeller i Akershus, vedtas stengt etter mer enn 50 år i drift. Det anslås at opprydningsarbeidet vil koste 15 milliarder kroner.

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide og nåværende KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad etter at striden i partiet var over. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide og nåværende KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad etter at striden i partiet var over. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

26. april: Samtlige 1.400 skandinaviske piloter i SAS går ut i streik som følge av misnøye med lønns- og arbeidsvilkårene i selskapet. Over 370.000 passasjerer rammes. Det blir enighet mellom partene 3. mai.

27. april: Kjell Ingolf Ropstad velges til ny KrF-leder under partiets landsmøte.

Mai

15. mai: En 24-årig kvinne dør av rabies på Førde sentralsykehus etter å ha blitt bitt av en valp på Filippinene.

17. mai: Politi over hele landet er for første gang bevæpnet under større arrangementer og folkeansamlinger på nasjonaldagen.

18. mai: Keiino sørger for norsk sjetteplass i Eurovision Song Contest i Tel Aviv med låten «Spirit In The Sky» – og får aller flest folkestemmer. Nederlandske Duncan Laurence og låten «Arcade» går helt til topps.

27. mai: Den amerikanske børsgruppen Nasdaq trekker sitt bud på Oslo Børs VPS. Det nederlandsk-franske konsernet Euronext vinner oppkjøpskampen. Per 11. desember har hovedindeksen ved Oslo Børs steget drøyt 12 prosent siden nyttår.

29 mai: Utlendingsdirektoratet mener au pairen til justisminister Jøran Kallmyr (Frp) har jobbet ulovlig for familien. Hun får senere likevel oppholdstillatelse, og dermed blir Kallmyr trodd på at kvinnen ikke arbeidet mens hun ventet på tillatelsen.

Et smitteutbrudd forurenset drikkevannet til store deler av Askøy kommune. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix
Et smitteutbrudd forurenset drikkevannet til store deler av Askøy kommune. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix

Juni

6. juni: Askøy kommune ber innbyggerne koke drikkevannet etter at flere har blitt syke. I løpet av kort tid dør to personer, og over 2.000 personer blir syke. Folkehelseinstituttet slår fast at et utbrudd av campylobacteriose kan knyttes til drikkevannet.

10. juni: Hydrogenstasjonen til Uno-X på Kjørbo i Sandvika rammes av en kraftig eksplosjon, men ingen kommer til skade.

14. juni: Med 101 mot 68 stemmer vedtar Stortinget at pelsdyrnæringen skal avvikles innen 2025.

17. juni: Svenske SJ tildeles kontrakten for togtilbudet på Dovrebanen, Rørosbanen, Raumabanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen og Meråkerbanen.

23. juni: Regjeringen griper inn og stanser den pågående sykepleierstreiken på grunn av fare for liv og helse. Streiken startet 29. mai.

23. juni: Regjeringen bestemmer at fregatten Helge Ingstad, som forliste nord i Øygarden i Hordaland i november 2018, ikke skal repareres – siden det blir dyrere enn å kjøpe en ny.

26. juni: En nå 19 år gammel gutt blir i Jæren tingrett dømt til elleve års forvaring for drapet på Sunniva Ødegård (13) på Varhaug i Rogaland i fjor. I desember skjerper Gulating lagmannsrett straffen til forvaring i tolv år.

Juli

4. juli: Tidligere Høyre-statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen (72) blir i Nord-Troms tingrett dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe seg sex med tre unge menn.

Bjørn Kjos ga seg som konsernsjef i Norwegian. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Bjørn Kjos ga seg som konsernsjef i Norwegian. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

11. juli: Bjørn Kjos går av som konsernsjef i Norwegian, som han var med på å grunnlegge i 1993. I november ansattes Jacob Schram som ny toppsjef i flyselskapet.

15. juli: Mulla Krekar dømmes av domstolen i den italienske byen Bolzano til tolv års fengsel for terrorplanlegging. En mann bosatt i Buskerud dømmes i den samme saken til fengsel i sju og et halvt år.

27. juli: Det blir målt 35,6 grader i Laksfors i Nordland, noe som er en tangering av norgesrekorden fra Nesbyen i 1970. Etter undersøkelser gjort av Meteorologisk institutt blir målingen i Laksfors underkjent.

30. juli: Store nedbørsmengder fører til flere ras i Jølster i Sogn og Fjordane. En bil med fører i blir revet med ut i Jølstravatnet. Den er ikke funnet.

August

1. august: Malviks Ap-ordfører Ingrid Aune (33) og kjæresten Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) mister livet i en båtulykke i Namsos.

7. august: Prinsesse Märtha Louise kunngjør at hun slutter å bruke prinsessetittelen i kommersielle sammenhenger. Det skjer etter mye diskusjon rundt foredragene «The Princess and the Shaman», som hun holdt sammen med kjæresten Durek Verrett.

10. august: Philip Manshaus (22) blir overmannet og pågrepet i moskeen Al-Noor islamic Centre på Skui i Bærum, der han begynte å skyte. Ingen ble alvorlig skadd i skytingen. Han er siktet for terror, samt for drap på stesøsteren.

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus under fengslingsmøtet i starten av desember. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus under fengslingsmøtet i starten av desember. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

23. august: Etter smertefulle og langdryge diskusjoner blir regjeringspartiene Høyre, Frp, KrF og Venstre enige om en bompengeskisse.

25. august: Tekstforfatter, komponist og artist Anne Grete Preus dør, 62 år gammel.

28. august: Pressens Faglige Utvalg kommer med sin mest omfattende fellelse noensinne etter behandlingen VGs dekning av videoen med Trond Giske (Ap) på Bar Vulkan.

31. august: Seks personer mister livet da et helikopter fra Helitrans styrter ved fjellet Skoddevarre, sørvest for Alta sentrum. De omkomne er den 27-årige svenske piloten samt fem personer i alderen 18 til 22 fra Alta.

September

4. september: Høyesterett skjerper straffen for moren i den såkalte Valdres-saken til ubetinget fengsel i tre år. Hun er dømt for grov mishandling av datteren Angelica (13), som ble funnet død i en hytte på Beitostølen nyttårsaften 2015.

4. september: Veterinærinstituttet melder at flere hunder i Oslo-området er døde etter å ha blitt smittet av en hittil ukjent sykdom som gir blodig diaré. Hundeeiere anbefales å unngå at dyr har nærkontakt. Da rådet oppheves 25. september, er det registrert 207 syke hunder, hvorav 40 av dem er døde.

5. september: Arkeologer finner kjølen på Gjellestadskipet i god behold. Vikingskipet ble oppdaget i Halden i 2018.

5. september: Størsteparten av det ustabil fjellpartiet Veslemannen i Romsdalen raser ut. Dermed får de innbyggerne, som har blitt evakuert 16 ganger, flytte hjem igjen – denne gangen for godt.

Sp-leder feiret det gode valgresultatet med kake. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sp-leder feiret det gode valgresultatet med kake. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

9. september: Arbeiderpartiet blir den store taperen ved kommunestyre- og fylkestingsvalget, med en oppslutning på 24,8 prosent. Det er en tilbakegang på 8,2 prosentpoeng fra valget i 2015. Likevel får partiet makten i landets fire største byer. Senterpartiet er valgvinneren, med en framgang på 5,9 prosentpoeng til 14,4 prosent. Valget preges også av stor lokal oppslutning for Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB).

Oktober

9. oktober: En 15 år gammel gutt blir funnet livløs på Kapp i Østre Toten kommune og dør en snau måned senere på sykehus. Den 47 år gamle faren er siktet for drap, samt for seksuelle overgrep mot gutten.

10. oktober: Etiopias statsminister Abiy Ahmed får fredsprisen for arbeidet med å skape fred med nabolandet Eritrea.

17. oktober: Arne Viste dømmes i Oslo tingrett til ett års betinget fengsel for å ha ansatt asylsøkere uten lovlig opphold i Norge. Han har selv ønsket å få prøvd saken for retten og har anket dommen. I desember blir det kjent at tidligere biskop Gunnar Stålsett risikerer fengsel for et tilsvarende forhold.

21. oktober: Eierne av kjedene Vita og Loco leverer inn konkursbegjæring. De nye eierne, Jotunfjell Partners, driver Vita-kjeden videre, men mange hundre arbeidsplasser forsvinner.

22. oktober: En 32 år gammel mann kaprer en ambulanse på Rosenhoff i Oslo. Et eldre ektepar og en mor med tvillinger i barnevogn blir påkjørt, og mannen er siktet for drapsforsøk på disse fem.

En bevæpnet mann kapret en ambulanse i Oslo i oktober. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
En bevæpnet mann kapret en ambulanse i Oslo i oktober. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

25. oktober: Statens pensjonsfond utland – kjent som oljefondet – passerer 10.000 milliarder kroner. Summen utgjør drøyt 1,8 millioner kroner per person i Norge.

25. oktober: Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari dømmes til sju måneders ubetinget fengsel for grovt bedrageri i forbindelse med fiktive reiseregninger. Den tidligere Frp-politikeren har innrømmet å urettmessig ha fått utbetalt 450.000 kroner og har betalt tilbake pengene.

28. oktober: Trygdeskandalen blir offentlig kjent. Siden 2012 har Nav feiltolket en EU-forordning som gir rett til å ta med seg sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger til andre EØS-land. Minst 85 personer kan være uriktig dømt for trygdesvindel på grunn av dette.

November

1. november: Oslo tingrett slår fast at mulla Krekar kan utleveres til Italia.

13. november: Konkurransetilsynet kunngjør resultatet av en gransking i dagligvaremarkedet. Den viser at Norgesgruppen får bedre betingelser fra leverandører enn Coop og Rema 1000.

Frode Berg holdt pressekonferanse dagen etter at han kom hjem til Kirkenes. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Frode Berg holdt pressekonferanse dagen etter at han kom hjem til Kirkenes. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

16. november: Spiondømte Frode Berg kommer hjem til Norge etter nesten to år i russisk fengsel. Noen dager senere holder han pressekonferanse og sier han følte seg lurt av den norske E-tjenesten.

19. november: Bokhandlerkjeden Notabene går konkurs, og boet kjøpes av Jotunfjell Partners.

21. november: Forfatter Edvard Hoem (70) får hedersprisen under utdelingen av Brageprisene.

29. november: I nysalderingen av 2019-budsjettet kommer det fram at staten taper en halv milliard kroner på mindre salg av bensin og diesel i 2019. Dette skyldes både flere elbiler, flere hybridbiler og at bilene blir mer drivstoffgjerrige.

Desember

2. desember: En mor og hennes tre barn blir funnet livløse i sjøen ved Tromsøya. Moren og døtrene på fire og sju år dør, mens datteren på halvannet år fortsatt er på sykehus. Moren er siktet for drap og drapsforsøk. Familien er fra Sudan.

3. desember: Klimabrøl kåres til årets nyord av Språkrådet. Videre på lista finner vi bunadsgerilja og kjøttskam.

4. desember: Eiendom Norge kunngjør at boligprisene så langt i år har steget 3,1 prosent.

5. desember: EOS-utvalget retter skarp kritikk mot Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for å drive ulovlig innhenting av store mengder opplysninger om norske flypassasjerer.

7. desember: Fem ambulansefly fra Babcock tas ut av tjeneste på grunn av tekniske problemer. Selskapet overtok tidligere i år kontrakten for ambulansefly.

9. desember: Vy blir tildelt kontrakten for togtrafikk på Bergensbanen og Vossebanen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:28 Anne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55 Frp-exit kan utløse lederstrid20:13 Motedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51 Brutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42 Medier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41 Forskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52 Mistenkelig dødsfall i Skien18:36 Nye problemer på Drammenbanen og Askerbanen18:12 Durek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46 Annonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt16:37 Hjem fra IS: – Dette er barn som må inviteres til bursdager16:03 Mann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen16:00 Frps Jon Helgheim kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen15:46 Norges seiersrekke i stafett fortsetter etter voldsom opphenting15:29 Lavrov gir USA skylden for at verdenssituasjonen er blitt mer anspent14:26 Thunberg: – Til nå har vi ikke sett noe som helst tegn på handling14:16 TV-stjernen Derek Fowlds døde i dag13:51 Ung mann med gjengtilhørighet siktet i Prinsdal-saken13:51 Norsk trio til finale i slopestyle friski i Italia13:22 Skal rydde opp i svensk langrennskaos13:22 Åtte av ti afroamerikanere mener Trump er rasist13:20 Mann pågrepet for å ha stjålet 12 milliarder passord13:20 Overgrepsdømt mann dømt igjen for overgrep mot fosterbarn13:07 Krisemøte mandag for å redde regjeringen12:24 Gjellestadskipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid12:23 Japansk domstol beordrer stenging av reaktor12:22 NASA: 2019 var det nest varmeste året på over 100 år12:04 Sejersted pådro seg hjernerystelse etter stygt fall11:46 Frykter at meldeplikt til EU svekker lokaldemokratiet11:33 Solskjær har utnevnt ny kaptein11:24 Ytterligere en mann siktet for drapet i Prinsdal11:02 Tysk EM-spiller innelåst i garderoben, kom for sent til avkast11:01 Australia taper milliarder på at turistene uteblir11:00 Jordskjelv utenfor Bergen10:23 – Magnus Carlsen har en tendens til å bli overvurdert10:22 Glimts suksesstrener takket nei til Vålerenga10:21 Nordmenn betalte 944 milliarder kroner i skatt i fjor09:41 Sjark gikk på grunn i Finnmark09:40 Ødegaard skadefri og klar til kamp09:29 Slik er de norske håndballguttas EM-bonus09:13 Anbefaler ikke forbud mot prisdiskriminering09:12 Ukrainas statsminister vil gå av08:50 Iversen var syk da han startet Tour de Ski08:49 25 år siden jordskjelvet i Kobe08:46 Færre røyker, flere snuser08:29 Frp-topp i Oslo krever flyktningstopp08:18 Barneombudet bekymret over forhold i barnevernet, ifølge rapport08:11 Laveste fødselstall i Kina siden 194908:06 Betydelig snøskredfare på Vestlandet07:47 Svenske EM-stjerner på bytur, måtte si unnskyld etter drink-bestillinger07:25 Faren til IS-kvinne: – Jeg har tillit til rettssystemet07:23 Elleve amerikanske soldater ble såret i Iran-angrepet i Irak07:10 Wild tilbake på vinnersporet07:03 Meningsmåling: – Ikke noe godt tegn for Siv Jensen06:54 UNHCR: Migranter brukes som soldater i Libya06:42 Nestleder varsler KrF-krav dersom Solberg godtar Frps krav06:24 Guatemalas nye president bryter med Venezuela06:00 Topptungt fredsmøte om Libya05:50 Dette skjer i dag05:36 Dette skjedde i natt05:30 Bergen fyller 950 år – feiringen starter på lørdag05:07 Asias børser opp etter rekorddag på Wall Street05:06 Biltoll ikke nevnt i handelssamtaler mellom EU og USA05:02 To menn siktet for cannabisproduksjon i Trøndelag04:26 Brannvesen gransker ansattes håndskrift i jakten på trusselbrev-skriver03:38 Svakeste økonomiske vekst i Kina på tre tiår03:35 Snøhetta skal skape en ny visuell profil for Wikipedia-eier03:02 Frp-fylkesleder tror det er kroken på døra for regjeringen02:46 Ny person død av mystisk virus i Kina02:45 Googles morselskap er nå verdt tusen milliarder dollar02:30 Israel angrep Gazastripen for andre dag på rad02:26 Konkurransetilsynet trapper opp kampen mot IT-giganters markedsdominans02:20 Drammenbanen og Askerbanen åpen for trafikk igjen01:39 Undersøkelse: Stort flertall for at staten bør ta over luftambulansen01:32 Frp-topper: Visste ikke at IS-siktet kvinne skulle hentes hjem01:31 Barn funnet i massegrav i Panama00:40 Tetzschner: – Kan bli et spill der alle taper22:18 Medier: United enig med Inter om overgangssum for Solskjærs kaptein21:48 Erna Solberg: – Ikke grunnlag for store endringer i Granavolden-plattformen21:31 Telenor oppretter nytt selskap21:18 Christopher Tolkien er død20:41 Nesten ingen snakker om hvitheten i dette landet20:07 Krever erstatning: – Sjåføren ble vettskremt og var i sjokk19:25 Forsikringsselskap frykter at alle bilene i parkeringshuset på Sola må kondemneres19:12 Siv Jensen tar Keshvaris jobb og millionlønn om regjeringen ryker18:44 Venstre-lederen sier nei til Frp-krav18:31 Attenborough advarer om klimakrise18:28 Full stans på Drammenbanen og Askerbanen i mange timer til18:00 Kilder til VG: Terrorsiktet kvinne kommer ikke til Norge torsdag17:36 Prinsdal-drapet: Den etterlyste mannen er pågrepet i Ungarn17:25 Mann i 50-årene døde etter arbeidsulykke på Sola17:13 Krever erstatning fra Iran for nedskyting av fly17:09 Giuliani-kontakt: Trump visste om Biden-press i Ukraina16:31 Siv Jensen: – Det er en grunn til at regjeringen ikke er så populær15:57 Ber influensere slutte med gave-konkurranser i sosiale medier15:52 Fourcade vant og økte verdenscupledelsen15:51 Nokas-raner dømt til fem års fengsel for smugling15:17 Thingnes Bø og kona fikk en gutt14:52 Forbrukertilsynet anmelder XXL14:50 Evakuerte i Nordkapp får flytte tilbake
Siste nytt
21:28NorgeAnne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55NorgeFrp-exit kan utløse lederstrid20:13KulturMotedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51SportBrutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42NorgeMedier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41VerdenForskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52NorgeMistenkelig dødsfall i Skien18:36NorgeNye problemer på Drammenbanen og Askerbanen18:12NorgeDurek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46Helse og livsstilAnnonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt16:37NorgeHjem fra IS: – Dette er barn som må inviteres til bursdager16:03NorgeMann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen16:00NorgeFrps Jon Helgheim kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen15:46SportNorges seiersrekke i stafett fortsetter etter voldsom opphenting15:29VerdenLavrov gir USA skylden for at verdenssituasjonen er blitt mer anspent14:26VerdenThunberg: – Til nå har vi ikke sett noe som helst tegn på handling14:16KulturTV-stjernen Derek Fowlds døde i dag13:51NorgeUng mann med gjengtilhørighet siktet i Prinsdal-saken13:51SportNorsk trio til finale i slopestyle friski i Italia13:22SportSkal rydde opp i svensk langrennskaos13:22PolitikkÅtte av ti afroamerikanere mener Trump er rasist13:20VerdenMann pågrepet for å ha stjålet 12 milliarder passord13:20NorgeOvergrepsdømt mann dømt igjen for overgrep mot fosterbarn13:07PolitikkKrisemøte mandag for å redde regjeringen12:24KulturGjellestadskipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid12:23VerdenJapansk domstol beordrer stenging av reaktor12:22VerdenNASA: 2019 var det nest varmeste året på over 100 år12:04SportSejersted pådro seg hjernerystelse etter stygt fall11:46PolitikkFrykter at meldeplikt til EU svekker lokaldemokratiet11:33SportSolskjær har utnevnt ny kaptein11:24NorgeYtterligere en mann siktet for drapet i Prinsdal11:02SportTysk EM-spiller innelåst i garderoben, kom for sent til avkast11:01ReiseAustralia taper milliarder på at turistene uteblir11:00NorgeJordskjelv utenfor Bergen10:23Sport– Magnus Carlsen har en tendens til å bli overvurdert10:22SportGlimts suksesstrener takket nei til Vålerenga10:21PengerNordmenn betalte 944 milliarder kroner i skatt i fjor09:41NorgeSjark gikk på grunn i Finnmark09:40SportØdegaard skadefri og klar til kamp09:29SportSlik er de norske håndballguttas EM-bonus09:13PengerAnbefaler ikke forbud mot prisdiskriminering09:12PolitikkUkrainas statsminister vil gå av08:50SportIversen var syk da han startet Tour de Ski08:49Verden25 år siden jordskjelvet i Kobe08:46Helse og livsstilFærre røyker, flere snuser08:29PolitikkFrp-topp i Oslo krever flyktningstopp08:18NorgeBarneombudet bekymret over forhold i barnevernet, ifølge rapport08:11VerdenLaveste fødselstall i Kina siden 194908:06NorgeBetydelig snøskredfare på Vestlandet07:47SportSvenske EM-stjerner på bytur, måtte si unnskyld etter drink-bestillinger07:25NorgeFaren til IS-kvinne: – Jeg har tillit til rettssystemet07:23VerdenElleve amerikanske soldater ble såret i Iran-angrepet i Irak07:10SportWild tilbake på vinnersporet07:03PolitikkMeningsmåling: – Ikke noe godt tegn for Siv Jensen06:54VerdenUNHCR: Migranter brukes som soldater i Libya06:42NorgeNestleder varsler KrF-krav dersom Solberg godtar Frps krav06:24VerdenGuatemalas nye president bryter med Venezuela06:00VerdenTopptungt fredsmøte om Libya05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeDette skjedde i natt05:30KulturBergen fyller 950 år – feiringen starter på lørdag05:07PengerAsias børser opp etter rekorddag på Wall Street05:06PengerBiltoll ikke nevnt i handelssamtaler mellom EU og USA05:02NorgeTo menn siktet for cannabisproduksjon i Trøndelag04:26NorgeBrannvesen gransker ansattes håndskrift i jakten på trusselbrev-skriver03:38PengerSvakeste økonomiske vekst i Kina på tre tiår03:35NorgeSnøhetta skal skape en ny visuell profil for Wikipedia-eier03:02PolitikkFrp-fylkesleder tror det er kroken på døra for regjeringen02:46Helse og livsstilNy person død av mystisk virus i Kina02:45PengerGoogles morselskap er nå verdt tusen milliarder dollar02:30VerdenIsrael angrep Gazastripen for andre dag på rad02:26NorgeKonkurransetilsynet trapper opp kampen mot IT-giganters markedsdominans02:20NorgeDrammenbanen og Askerbanen åpen for trafikk igjen01:39NorgeUndersøkelse: Stort flertall for at staten bør ta over luftambulansen01:32NorgeFrp-topper: Visste ikke at IS-siktet kvinne skulle hentes hjem01:31VerdenBarn funnet i massegrav i Panama00:40NorgeTetzschner: – Kan bli et spill der alle taper22:18SportMedier: United enig med Inter om overgangssum for Solskjærs kaptein21:48NorgeErna Solberg: – Ikke grunnlag for store endringer i Granavolden-plattformen21:31PengerTelenor oppretter nytt selskap21:18VerdenChristopher Tolkien er død20:41StemmerNesten ingen snakker om hvitheten i dette landet20:07NorgeKrever erstatning: – Sjåføren ble vettskremt og var i sjokk19:25NorgeForsikringsselskap frykter at alle bilene i parkeringshuset på Sola må kondemneres19:12PolitikkSiv Jensen tar Keshvaris jobb og millionlønn om regjeringen ryker18:44NorgeVenstre-lederen sier nei til Frp-krav18:31VerdenAttenborough advarer om klimakrise18:28NorgeFull stans på Drammenbanen og Askerbanen i mange timer til18:00NorgeKilder til VG: Terrorsiktet kvinne kommer ikke til Norge torsdag17:36NorgePrinsdal-drapet: Den etterlyste mannen er pågrepet i Ungarn17:25NorgeMann i 50-årene døde etter arbeidsulykke på Sola17:13VerdenKrever erstatning fra Iran for nedskyting av fly17:09VerdenGiuliani-kontakt: Trump visste om Biden-press i Ukraina16:31PolitikkSiv Jensen: – Det er en grunn til at regjeringen ikke er så populær15:57PengerBer influensere slutte med gave-konkurranser i sosiale medier15:52SportFourcade vant og økte verdenscupledelsen15:51NorgeNokas-raner dømt til fem års fengsel for smugling15:17SportThingnes Bø og kona fikk en gutt14:52PengerForbrukertilsynet anmelder XXL14:50NorgeEvakuerte i Nordkapp får flytte tilbake
Populært