Over 2.000 elever i Hordaland går på skoler som ikke ansetter homofile lærere

Bergensavisen har gjennomgått verdigrunnlaget for 15 kristne grunnskoler og videregående skoler. Over 2.000 elever i Hordaland går på skoler som ikke ansetter homofile lærere
Bergensavisen har gjennomgått verdigrunnlaget for 15 kristne grunnskoler og videregående skoler. Over 2.000 elever i Hordaland går på skoler som ikke ansetter homofile lærere Foto: illustrasjon/Shutterstock
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti private, kristne skoler i Hordaland ansetter ikke homofile lærere. Til sammen har de 2.234 elever og får rundt 240 millioner i statsstøtte, skriver BA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergensavisen har gjennomgått verdigrunnlaget for 15 kristne grunnskoler og videregående skoler.

Ti av skolene skriver at de ikke ansetter homofile lærere, tre sier de gjør det og to gir uklare svar.

Sju av skolene drives av Egill Danielsens stiftelse. Der må nyansatte signere et verdidokument ved tiltredelse. I det står det blant annet:

«Det livslange, monogame ekteskap mellom mann og kvinne er rammen for det seksuelle samliv. Det forventes at alle lever i samsvar med dette.»

– Verdidokumentet forteller om verdigrunnlaget på skolen, slik at vi er åpne og tydelige på hva vi tror på, og ut fra det kan møte mennesker på en respektfull måte, sier Asle Ystebø, daglig leder i Egill Danielsen stiftelse, til BA.

Danielsen understreker overfor avisen at elevene ikke må følge verdidokumentet.

– Vi får stadig tilbakemeldinger fra elever, også de som står i konflikt med vårt verdigrunnlag, om at de føler seg godt ivaretatt. Verken våre lokale undersøkelser eller Utdanningsdirektoratets elevundersøkelse gir indikasjoner på at vi mislykkes med dette, heller ikke overfor homofile elever, sier han.