Drapssiktet i Kristiansand nekter skyld

Politiadvokat Hellek Rue ved Agder politidistrikt informerer pressen om at en person er siktet for drap etter at en mann ble funnet død i en bolig i Vågsbygd i Kristiansand.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Politiadvokat Hellek Rue ved Agder politidistrikt informerer pressen om at en person er siktet for drap etter at en mann ble funnet død i en bolig i Vågsbygd i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

60-åringen som er siktet for drap på en mann som ble funnet død i Vågsbygd i Kristiansand tirsdag, nekter straffskyld. Ifølge VG var de to bekjente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den siktede er kjent for politiet fra før, sa politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt på en pressekonferanse tirsdag.

Mannen var i boligen hvor den avdøde ble funnet og ble innbrakt av politiet for å forklare seg. I løpet av tirsdag ble han siktet for drap. Sent tirsdag kveld sier mannens forsvarer, Kjetil Sørensen, til VG at de to bar bekjente. Sørensen sier at politiet ikke har kommet med noen konkrete spørsmål til hans klient om hva som har skjedd, men siktede skal avhøres igjen onsdag, og politiet skal være ute etter å få mer informasjon om forholdet mellom de to.

Nekter straffskyld

Politiet ville tidligere på dagen ikke si om det var en relasjon mellom den avdøde og den siktede.

– På bakgrunn av opplysninger som dukket opp, mener vi at det er grunnlag for å sikte ham for drap, sier Rue.

Sørensen, sier til NRK at mannen hevder at han ikke hadde noe med dødsfallet å gjøre, og at 60-åringen vil hjelpe politiet med å få klarhet i hva som har skjedd.

Tidligere straffedømt

Ifølge Fædrelandsvennen er den siktede mannen dømt for vold flere ganger, senest for to uker siden. 27. november ble han i Kristiansand tingrett dømt til 120 dagers fengsel for grov kroppskrenkelse.

Ifølge dommen tilhører han rusmiljøet i Kristiansand.

Mannen er dømt for å ha slått en kvinne minst ti ganger, og ha tatt kvelertak på henne.

Rue beskriver den døde som en voksen mann, men vil foreløpig ikke gi flere opplysninger om vedkommende.

Ble funnet tidlig tirsdag

Politiet fikk ved 3.30-tiden tirsdag morgen melding om at en mann var funnet bevisstløs i en bolig i Vågsbygd. Sammen med helsepersonell rykket de ut, og mannen ble erklært død på stedet.

Krimteknikere gjorde tirsdag undersøkelser på stedet.

Personvernpolicy