33-åring tiltalt for drapsforsøk – risikerer forvaring

Rettssaken mot 33-åringen starter i Kristiansand tingrett 9. januar.
Rettssaken mot 33-åringen starter i Kristiansand tingrett 9. januar. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 33 år gammel mann må i januar møte i Kristiansand tingrett tiltalt for drapsforsøk på en mann i 50-årene i mars i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag 27. mars rykket nødetatene ut til en melding om boligbrann i Topdalsveien i Kristiansand. I leiligheten fant de en alvorlig skadd mann i 50-årene.

Senere samme dag ble den nå tiltalte 33-åringen pågrepet, og to dager senere ble han varetektsfengslet. Nå risikerer han forvaring. Det kommer fram i tiltalen underskrevet av statsadvokat Leif Aleksandersen i Agder statsadvokatembeter.

I tiltalen heter det at 33-åringen forsøkte å drepe mannen i slutten av 50-årene ved å slå han i hodet med en stokk eller lignende. Han skal så ha kuttet mannen i høyre legg, bundet ham fast i føttene og bundet hendene hans på ryggen. I tillegg trakk han ned buksene på mannen og sprøytet tennvæske på ham før han satte fyr på en pose med papir som han plasserte på mannens seteparti, heter det.

Mannen ble ifølge tiltalen påført kraniebrudd og en mindre hjerneblødning, brudd i nesen, kutt i høyre legg, brannskader på setepartiet og brannskader på nedre del av magen, i skrittet og på lårene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er 33-åringen tiltalt for å ha slått to menn mens han satt i varetekt. Den ene ble slått bevisstløs.

Den tiltalte er ifølge Fædrelandsvennen domfelt tolv ganger de siste årene for narkotika-, vinning- og voldsforbrytelser.

Rettssaken starter i Kristiansand tingrett 9. januar. Tingretten har satt av fire dager til behandlingen av saken.