75-årig kvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 75 år gammel kvinne død kort tid etter at hun ble påkjørt i den nordre enden av Steinsletta ved E16 i Hønefoss søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen var bevisstløs da hun ble brakt til Ringerike sykehus etter påkjørselen, som skjedde litt før klokken 20, og ble erklært død klokka 20.27, opplyser politiet i Sørøst politidistrikt til NTB.

– Ulykken skjedde ved avkjøringen til Gilebakken, i den nordre enden på Steinsletta ved E16. Det er verken fotgjengerfelt, gang- eller sykkelsti der. Det er uklart om vedkommende har krysset eller stått ved veien. Hun ble truffet av en bil med to personer. Passasjeren sov, mens den kvinnelige føreren også var i 70-årene, sier operasjonsleder Tore Grindem ved politiet.

De pårørende til 75-åringen er varslet. Veien var stengt og omkjøring skiltet mens krimteknikere fra politiet gjorde undersøkelser, på stedet. Klokka 0.42 meldte Veitrafikksentralen at veien var åpnet igjen.

– Det er sikret klær fra avdøde for å se om hun brukte refleks. Ellers kan vi ikke si mye om hvordan ulykken er skjedd ennå. Det kom en annen bil til kort tid etter ulykken, og ambulanse ble tilkalt, som i sin tur varslet politiet, sier Grindem.

Politiet opplyser at en del tungtransport valgte å vente til E16 var åpen for ferdsel igjen, heller enn å ta omkjøringen søndag kveld.