Kvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss

En 75 år gammel kvinne død kort tid etter at hun ble påkjørt i nordre enden av Steinsletta ved E16 i Hønefoss søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen var bevisstløs da hun ble brakt til Ringerike sykehus etter påkjørselen, som skjedde litt før klokken 20, og ble erklært død klokka 20.27, opplyser politiet i Sørøst politidistrikt til NTB.

– Ulykken skjedde ved avkjøringen til Gilebakken, i den nordre enden på Steinsletta ved E16. Det er verken fotgjengerfelt, gang- eller sykkelsti der. Det er uklart om vedkommende har krysset eller stått ved veien. Hun ble truffet av en bil med to personer. Passasjer lå og sov, mens den kvinnelige føreren også var i 70-årene, sier operasjonsleder Tore Grindem ved politiet.

De pårørende til 75-åringen er varslet. Klokka 23.05 var veien fremdeles stengt og omkjøring skiltet.

– Krimteknikere fra politiet er på stedet for å gjøre undersøkelser, og det er sikret klær fra avdøde for å se om hun brukte refleks. Ellers kan vi ikke si mye om hvordan ulykken er skjedd ennå. Det kom en annen bil til kort tid etter ulykken, og ambulanse ble tilkalt, som i sin tur varslet politiet, sier Grindem.

Politiet opplyser at en del tungtransport har valgt å vente til E16 er åpen for ferdsel igjen, heller enn å ta omkjøringen søndag kveld.

Personvernpolicy