Dette skjedde i natt

Arkivfoto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix
Arkivfoto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 8. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel besvarte raketter med bomber

Israelske luftstyrker bombet søndag morgen mål inne på Gazastripen. Angrepet er et svar på at tre raketter ble skutt mot byer i Israel tidligere på natten.

Det har vært flere konfrontasjoner mellom Israel og palestinske opprørsgrupper den siste måneden. Minst 34 personer ble drept i israelske luftangrep de to første ukene i november.

Nord-Korea har testet rakett

Nord-Korea har utført en veldig viktig test ved sin oppskytingsbase for langdistanseraketter, opplyser landets nyhetsbyrå.

Det er ikke klart hva som er testet, men satellittbilder indikerer at landet tester motorer som kan brukes på raketter som kan sende opp satellitter.

Polfarere nådde skip

Børge Ousland og Mike Horn kom natt til søndag fram til skipet Lance, som skal frakte dem ut av Polhavet. De to polfarerne har vært ute i 87 dager på vei over Polhavet via Nordpolen.

Ousland beskriver ekspedisjonen som den hardeste han noen gang har gjennomført, og sier til VG at det var mange ganger underveis han trodde de ikke skulle klare det.

To personer reddet fra båt

En båt kjørte på et skjær utenfor Farsund i Vest-Agder natt til søndag. Den 27 fot store båten gikk etter hvert rundt, og de to om bord havnet i sjøen.

De ble plukket opp av en brannbåt og fraktet inn til land. Et redningshelikopter og en redningsskøyte deltok også i aksjonen.

Personvernpolicy