Ingen nye pågripelser etter skyteepisode i Trondheim

En mann ble skutt i Trondheim sentrum torsdag kveld.
En mann ble skutt i Trondheim sentrum torsdag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Letingen etter én eller flere gjerningspersoner i forbindelse med skytingen i Ila i Trondheim torsdag kveld pågår fortsatt. En person sitter i avhør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble pågrepet torsdag kveld etter at en annen mann i 30-årene ble skutt i magen og en arm. Mannen som ble pågrepet, ble løslatt etter avhør. Han er fortsatt siktet for medvirkning til drapsforsøk.

En annen mann, som ble pågrepet fredag kveld, og som også er siktet for medvirkning til drapsforsøk, sitter lørdag ettermiddag i avhør.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Mannen i 30-årene som ble skutt, ligger på St. Olavs hospital og er ikke kritisk skadd. Han har forklart seg for politiet og har fått oppnevnt bistandsadvokat, opplyser Trøndelag politidistrikt lørdag.

– Vitner har observert en form for krangel eller konfrontasjon i forbindelse med hendelsen. Vi har funnet to tomhylser og en kniv på åstedet som er undersøkt av kriminalteknikere, sa politistasjonssjef Arve Nordtvedt i Trondheim på en pressekonferanse fredag.

Bakgrunn: Mann siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skyting i Trondheim

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på hva vitnene har forklart, men opplyser at de har konkrete spor å gå etter.

Politiet har gjennomført en rundspørring i området og jobber med å samle inn og gjennomgå både video fra overvåkingskameraer i området og fra biler med dashbordkamera.

Politiet er fremdeles interessert i tips fra publikum.

Les også: Politiet bevæpner seg i hele Trøndelag etter skyting

Personvernpolicy