46-åring tiltalt for drapsforsøk på tilfeldig kvinne i Oslo

En 46 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk på en kvinne og for å ha forsøkt å knivstikke en annen kvinne i Oslo i april i år. Begge var tilfeldige ofre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen gikk til angrep på to kvinner ved Birkelunden på Grünerløkka 7. april i år.

Han er tiltalt for å ha forsøkt å drepe en av kvinnene etter å ha stukket henne med kniv flere ganger mot mageregionen. Ifølge tiltalen traff et av stikkene kvinnen slik at hun fikk skade i buken og kutt i leveren. Siden hun raskt fikk medisinsk behandling, ble livet hennes reddet.

Mannen er også tiltalt for å ha forsøkt å knivstikke en annen kvinne på samme sted og tid, men han traff ikke denne kvinnen med kniven ettersom hun snublet og falt bakover.

Nekter straffskyld

Han er også tiltalt for vold mot en tredje kvinne inne på en T-banevogn i oktober i fjor. Han slo henne med knyttet neve i ansiktet slik at hun brakk nesen.

46-åringens forsvarer, advokat Anja Karin Hellander, opplyser at mannen innrømmer de faktiske forhold, men han erkjenner ikke straffskyld.

– Han har gitt forklaringer til politiet i avhør. Han tar på seg det som har skjedd, og mener samtidig at de to jentene på ingen måte kan bebreides for det som har skjedd. Ut ifra hans forklaring tolker jeg det sånn at det like gjerne kunne vært noen andre kvinner, sier hun til NRK.

– Har slitt mentalt

Ifølge tiltalen fra Statsadvokaten i Oslo vil det bli lagt ned påstand om at mannen overføres til tvungent psykisk helsevern.

– Dette vil tiltalte også berøre i sin forklaring. Han vil si noe om hvordan han hadde det den dagen og hvordan han følte seg. Det er ingen tvil om at han selv mener at han har slitt mentalt på det tidspunktet, sier Hellander.

Rettssaken starter i Oslo tingrett mandag, og det er satt av fire dager til rettsbehandlingen.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy