Dette skjer i dag

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene i lørdag 7. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsstyremøte i Venstre

Venstre holder landsstyremøte i Oslo i helgen. Leder Trine Skei Grande skal holde tale til styret klokka 12.30.

I en måling Respons Analyse utførte for VG i november mente flertallet av norske velgere at Abid Raja eller Sveinung Rotevatn bør bli partileder for Venstre til våren. Trine Skei Grande ville ikke kommentere undersøkelsen.

Putin møter Lukasjenko

Russlands president Vladimir Putin møter Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko i den russiske byen Sotsji.

Det har vært spekulert på om den russiske presidenten vil komme med forslag om at de to landene skal knytte seg tettere til hverandre, men at Lukasjenko er kjølig til disse ønskene.

Gule vester demonstrerer i Frankrike

Protestbevegelsen gule vester holder sin ukentlige demonstrasjon i flere franske byer. Samtidig er Frankrike i disse dager preget av en omfattende streik i protest mot en ny pensjonsreform.

Kollektivtransporten er hardt rammet av streikene og store politistyrker er mobilisert for holde kontroll på situasjonen.

Sluttspill for Magnus Carlsen i London

Magnus Carlsen spiller det andre av totalt tre partier om tredjeplassen i sluttspillet i Grand Chess-sluttspillet i London. Fredag vant Carlsen over armeneren Levon Aronian i det første partiet.

Lørdag spilles det andre partiet med klassisk sjakk.

Dissimilis' juleforestilling

Prinsesse Astrid, fru Ferner er til stede ved Dissimilis' juleforestilling i Bærum Kulturhus. Hun er stiftelsens beskytter.

Dissimilis har i over 30 år jobbet for at mennesker med utviklingshemming og andre funksjonsnedsettelser skal ha en plass i det kulturelle landskap og i samfunnet som likestilte utøvere og mennesker.

Verdenscup i ski på Lillehammer

Det holdes verdenscuprenn i kombinert og langrenn på Lillehammer lørdag.

I kombinert går lagkonkurransen med hopp og 4 x 5 km langrenn. I langrenn holdes skiathlon hvor kvinnene går 2 x 7,5 kilometer og mennene 2 x 15 kilometer.

Personvernpolicy