Dale forsvarer ferjefri E39

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) seier prosjektet ferjefri E39 ikke kommer til å bli vraket så lenge han er samferdselsminister. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) seier prosjektet ferjefri E39 ikke kommer til å bli vraket så lenge han er samferdselsminister. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener kritikerne av gigantprosjektet mellom Trondheim og Kristiansand ikke har regnet rett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statssekretær Atle Hamar (V) i Klima- og miljødepartementet gikk i forrige uke ut mot samferdselsprosjektet ferjefri E39 langs vestlandskysten. Han mener ferjestrekningene heller bør brukes aktivt for å fortsette dagens utvikling av nullutslippsfartøy. Også SV vil skrinlegge prosjektet.

– De må regne på nytt. De har ikke gjort regnestykket som skal til for å gjøre fornuftige investeringsbeslutninger, sier Dale til VG.

I 2013 vedtok den rødgrønne regjeringen å bruke 150 milliarder kroner på prosjektet. Siden har prisrammen økt til 340 milliarder.

Dale viser til at prosjektene Rogfast og Hordfast, som er del av ferjefri E39, er vedtatt og skal realiseres, men at det trengs å kutte kostnader. Samferdselsdepartementet mener begge prosjektene er blant de meste lønnsomme i landet.

– Å droppe de mest lønnsomme veiprosjektene, det vil ikke skje. Ikke med meg ved roret, sier Dale til avisen.

Personvernpolicy