VG: 14 mistenkte i svindel av Telenor-bank i Pakistan

Telenor Microfinance Bank eies av Telenor Group og Ant Financial, som er et selskap tilknyttet Alibaba Group. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Telenor Microfinance Bank eies av Telenor Group og Ant Financial, som er et selskap tilknyttet Alibaba Group. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 14 personer er mistenkt for å ha svindlet Telenor Microfinance Bank i Pakistan for 30 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en politirapport fra slutten av november omtalt i VG.

Torsdag ble det kjent at både ansatte og eksterne skal være involvert i en svindel av Telenor Microfinance Bank. Banken er eid av Telenor og er en stor aktør innen mikrofinans i Pakistan.

Ifølge politirapporten er det laget falske låntakere og falske og ufullstendige lånesøknader for å svindle til seg pengene. Personene skal ha samarbeidet om å godkjenne og innvilge disse lånesøknadene.

Telenor opplyser at en granskingsgruppe har jobbet med saken siden oktober for å finne ut omfanget av svindelen.

Politiet og den interne granskingsgruppen har funnet 1.638 falske lånesøknader. De mistenkte skal ha svindlet seg til 514 millioner pakistanske rupi, tilsvarende 30 millioner norske kroner, skriver VG.

Ingen innskuddskunder er berørt, opplyste Telenor i en pressemelding torsdag. Selskapet betegner situasjonen som uakseptabel og varsler «nødvendige grep» når granskningen er gjennomført.

Telenor Microfinance Bank eies av Telenor Group og Ant Financial, som er et selskap tilknyttet Alibaba Group. Banken er ble startet i 2006 som Tameer Microfinance Bank og er en stor aktør innen mikrofinans i Pakistan.

Personvernpolicy