Lørenskog-saken: Gjerningspersoner kan ha låst seg inn i huset

Dette er saken: Anne-Elisabeth Hagen-bortføringen. 

Politiet utelukker ikke at gjerningspersonene som bortførte Anne-Elisabeth Hagen kan ha låst seg inn i huset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober i fjor. Til NRK bekrefter politiet at det iblant ble oppbevart nøkler til huset utendørs.

– Vi er kjent med at det tidvis er oppbevart nøkler utvendig, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til NRK.

– Også i denne saken har politiet foretatt undersøkelser for å kartlegge hvem som har nøkler til huset, men vi kan ikke utelukke at det finnes flere nøkler enn det politiet har kunnskap om. I en etterforskning som denne er det derfor mest interessant å avdekke hvem som har vært på et åsted, fremfor å forholde seg til «kontroll på et gitt antall nøkler», sier han.

Les også: Politiet: Mindre sjanse for løsning før jul i Lørenskog-saken

Kan ha blitt holdt under oppsyn

NRK melder også at politiet har funnet flere forberedelsespor i forkant av forsvinningen, De utelukker ikke at familien kan ha blitt holdt under oppsyn.

Politiinspektør Tommy Brøske under en presseorientering av den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiinspektør Tommy Brøske under en presseorientering av den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Kartlegging av bevegelser på et åsted også forut for en handling er en viktig oppgave i en etterforskning som denne, uten at vi ønsker å kommentere dette noe ytterligere, svarer Brøske til kanalen.

Politiet holder også fortsatt på å kartlegge biler som kan ha transportert bort Hagen i timene rundt forsvinningen. Fortsatt skal det være om lagt ti biler politiet ikke har kontroll på.

Over ett år har gått siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober i fjor. Verken familien eller politiet har mottatt livstegn fra kvinnen.

Personvernpolicy