Fireåringen fra Tromsø døde av drukning

<p>Fire personer ble hentet opp av sjøen ved sørlige delen av Tromsøya.</p>
Fire personer ble hentet opp av sjøen ved sørlige delen av Tromsøya. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Den fire år gamle jenta som ble hentet livløs opp av sjøen ved Tromsøya mandag, døde torsdag kveld på Rikshospitalet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fireåringen døde av drukning og alvorlig nedkjøling, ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten. Det gjorde også jentas sju år gamle storesøster.

Tilstanden er fortsatt er kritisk for den tredje og siste av de tre søstrene. Den halvannet år gamle jenta er under høyintensiv behandling på Rikshospitalet, sier politiadvokat Gøril Lund i Troms politidistrikt til NTB.

Moren til de tre barna og den eldste av de tre søstrene, ble erklært døde på sykehus i Tromsø mandag kveld etter at de fire ble funnet livløse i sjøen åtte til ti meter fra land ved Tromsøya mandag ettermiddag.

Fireåringen ble obdusert på Rettsmedisinsk institutt torsdag, mens den siktede moren ble obdusert fredag. Den foreløpige rapporten fra obduksjonen av moren er ventet mandag.

Drukningshendelsen ved Tromsøya har krevd tre liv; moren i 20-årene og de to søstrene på halvannet og sju år. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Drukningshendelsen ved Tromsøya har krevd tre liv; moren i 20-årene og de to søstrene på halvannet og sju år. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Utvider siktelsen

– Det er naturlig at siktelsen blir utvidet med dødsfølgen også for fireåringen. Det er ikke snakk om flere siktelsespunkter, men at moren også siktes for dødsfølgen for to barn og forsøk på drap på et tredje, sier Gøril Lund.

Politiadvokaten sier at politiet ikke har noe nytt å melde utover det som kom fram på pressekonferansen torsdag ettermiddag. Heller ikke om foranledningen eller et mulig motiv for drukningshendelsen, som nå har krevd tre liv.

Torsdag informerte politiet om at det ikke er funnet sikre tegn til vold på sjuåringen.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun døde av drukning og alvorlig nedkjøling. Det er ikke påvist sikre tegn til vold, men det er merker på kroppen etter hjerte- og lungeredning i fjæra. Dødstidspunktet er videre tema i etterforskningen. Moren blir obdusert fredag, sa politistasjonssjef Anita Hermandsen på pressekonferansen på politihuset i Tromsø.

Etterlyser vitne

Politiet ba fredag en kvinne melde seg i forbindelse med saken. Hun trillet en barnevogn forbi den etterlatte barnevogna på Kvaløyveien mellom klokka 16.30 og 17 mandag.

Hermandsen sier til NTB at de ønsker å snakke med henne om hvilke observasjoner hun kan ha gjort. Politiet hadde inntil torsdag gjennomført 30 vitneavhør.

– Vi ønsker å snakke med folk som kjenner familien og de som er en del av nettverket deres. I dag sluttfører vi rundspørringen i området. Vi driver også med gjennomgang av elektroniske spor og beslag, sa politistasjonssjefen.

Sosiale plattformer

Fredag opplyste hun at det har meldt seg noen etter pressekonferansen torsdag, og at politiet jobbet med avhør av disse personene.

– Avhørene er helt avgjørende. De er – sammenstilt med tekniske funn – med på å danne et helhetlig bilde. I hvilken grad det er blitt mer avgjørende med vitnene som kom til torsdag, kan jeg ikke uttale meg om akkurat nå, sier Hermandsen.

Politiet har dialog med barnefaren, men har ikke formelt avhørt ham ennå.

Parallelt med avhørene, gjennomgår politiet det tekniske materialet.

– Det er blant annet fra sosiale medier. Det dreier seg ikke bare om tekstmeldinger og slikt, forklarer Hermandsen.

VIDEO: Politiet etterforsker den døde moren for drap og forsøk på drap

Personvernpolicy