Petter Dass-prisen til Arne Viste

Arne Viste fikk massiv støtte da saken var oppe i Oslo tingrett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Arne Viste fikk massiv støtte da saken var oppe i Oslo tingrett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arne Viste er tildelt Petter Dass-prisen for 2019. Han ble tidligere i år dømt til betinget fengsel for å ha ansatt asylsøkere uten lovlig opphold i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er avisa Vårt Land som står bak prisen, som ble delt ut i Oslo domkirke torsdag kveld.

– Det er en god følelse å bli anerkjent. Både jeg, kona og støttespillere setter pris på dette, sier Viste, som er aktiv i IMI-kirken i Stavanger.

Gjennom fire år har Arne Viste utbetalt over 8,5 millioner kroner i lønn til rundt 70 forskjellige arbeidstakere. I oktober ble han dømt til ett års betinget fengsel, i tillegg til hans selskap Plog AS dømt til å betale en bot på 1,5 millioner kroner samt til en inndragning av 1,4 millioner kroner.

Viste har erkjent de faktiske forholdene, men ikke straffskyld. Han har anket dommen.

I forrige uke ble det kjent at tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett er siktet for å ha ansatt en asylsøker uten arbeidstillatelse. Politiet ber om at han får en ubetinget fengselsstraff på 45 dager.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortinget behandlet torsdag kveld et forslag fra SV om å kunne gi ureturnerbare asylsøkere midlertidig arbeidstillatelse så lenge de ikke kan returneres. Bare MDG og Rødt støttet SV, og forslaget falt med 8 mot 90 stemmer.

Petter Dass-prisen er oppkalt etter presten og dikteren med samme navn og gis til "en person som i god Petter Dass-tradisjon har satt Gud og kristen tro på den offentlige dagsorden på en engasjerende måte».