Én av ti sykepleiere har sett overgrep

12 prosent av sykepleiere sier de har sett eldre bli utsatt for seksuelle overgrep fra andre beboere på institusjon eller i bofellesskap. Det kommer fram i en undersøkelse utført av Norsk Sykepleierforbund. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
12 prosent av sykepleiere sier de har sett eldre bli utsatt for seksuelle overgrep fra andre beboere på institusjon eller i bofellesskap. Det kommer fram i en undersøkelse utført av Norsk Sykepleierforbund. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

12 prosent av sykepleiere sier de har sett eldre bli utsatt for seksuelle overgrep fra andre beboere på institusjon eller bofellesskap, skriver Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvparten sier at de har sett beboere bli utsatt for vold fra andre beboere.

Funnene er hentet fra en undersøkelse om omfanget av vold og overgrep mot eldre på institusjon eller bofellesskap. Undersøkelsen er utført blant Norsk Sykepleierforbund for Aftenposten. Til sammen 2.705 sykepleiere har svart.

Én av ti pleiere oppgir at de har sett at eldre beboere er blitt utsatt for en eller annen form for seksuelle overgrep fra andre beboere.

Nærmere 1 prosent av sykepleierne sier de har sett at eldre beboere er blitt utsatt for seksuelle overgrep fra ansatte. De fleste av disse tilfellene gjelder upassende berøring og kyssing. Noen få rapporterer også om blotting og voldtekt.

Personvernpolicy