Flere fjelloverganger åpnet igjen

Flere fjelloverganger i Sør-Norge er åpnet for trafikk etter at det har vært kolonnekjøring og stengte veier flere steder torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uvær eller vanskelige kjøreforhold førte til at flere fjelloverganger i Sør-Norge enten ble stengt eller kolonnekjørt torsdag. Torsdag kveld har været løyet flere steder, og kjøreforholdene er blitt bedre.

Vegtrafikksentralen vest opplyste klokken 22.18 at riksvei 52 Hemsedalsfjellet er åpen for trafikk. Veien ble torsdag stengt på grunn av uvær, før det ble innført kolonnekjøring. Det blir meldt om glatte partier langs veien, og det kan bli innført kolonnekjøring på kort varsel.

Like etter kom meldingen om at fylkesvei 50 mellom Aurland og Hol er åpen for trafikk igjen etter å ha vært kolonnekjørt. Også veien over Hardangervidda er åpnet.

– Rv 7 Hardangervidda, åpen for trafikk igjen etter kolonnekjøring, meldte Vegtrafikksentralen klokka 23.05. Det var tidligere torsdag kveld kolonnekjøring for alle kjøretøy.

Fylkesvei 13 over Gaularfjell er fremdeles stengt på grunn av uvær, og det blir tatt en ny vurdering fredag klokken 09.00, opplyser Vegtrafikksentralen. Det samme gjelder fylkesvei 55 Sognefjellet, viser trafikkmeldingene fra Statens vegvesen.

På europavei 134 over Haukelifjell er det kolonnekjøring mellom Liamyrane bom og Vågslidtunnelen på grunn av uvær.

Personvernpolicy