Regjeringen åpner for midlertidig dobbeltflagging

Regjeringen forsøker å hindre permanent utflagging ved å åpne for at skip i en begrenset periode kan være registrert i to skipsregistre samtidig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I dag flagger skip ut av norsk skipsregister fordi Norge ikke åpner for bareboat-utflagging. Tilbakemeldingen fra næringen er at bareboat-innflagging vil kunne øke antall norske skip under norsk flagg og styrke sysselsettingen av norske sjøfolk, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Sysla.

Såkalt bareboat-utflagging innebærer å midlertidig føre et utenlandsk flagg. Enkelte stater krever nemlig nasjonalt flagg for å tillate skip å operere på landets kontinentalsokkel eller seile innenriksfart.

Det blir også åpnet for at utenlandske skip kan føre norsk flagg i en begrenset periode, noe som kalles bareboat-innflagging.

– Dette gir næringen tilgang til nye markeder, samtidig som det kan hindre permanent utflagging fra norske skipsregistre, sier Røe Isaksen.

Et skip som bareboat-registreres, vil beholde de privatrettslige funksjonene til det opprinnelige skipsregisteret, men seiler under flagget til det nye registeret, ifølge Skipsrevyen , som også omtaler saken.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy