Frp-politiker nominerer NATO til Nobels fredspris

<p>– For å oppnå fred og reduksjon av armeer vil krig og militærmakt i noen tilfeller være en absolutt nødvendighet, skriver Erlend Wiborg (Frp) i nominasjonen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix</p><p></p>
– For å oppnå fred og reduksjon av armeer vil krig og militærmakt i noen tilfeller være en absolutt nødvendighet, skriver Erlend Wiborg (Frp) i nominasjonen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp) har nominert NATO til Nobels fredspris for 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wiborg nominerer forsvarsalliansen NATO på bakgrunn av deres arbeid gjennom 70 år.

– For å oppnå fred og reduksjon av armeer vil krig og militærmakt i noen tilfeller være en absolutt nødvendighet, heter det i nominasjonen.

Nominasjonen ble først omtalt av TV 2.

Siden opprettelsen i 1949 har NATO vært en av hovedårsakene til at man unngikk direkte krig mellom de vestlige land og Sovjet. I årene etter murens fall har NATO bidratt stabilitet på mange områder, både gjennom aktiv handling, men ikke minst gjennom sin eksistens, skriver Wiborg.

Dette var også tidligere fredsprisvinner president Barack Obama tydelig på i sin tale, da han mottok prisen i 2009, påpeker stortingsrepresentanten.

Fristen for å nominere kandidater er 31. januar hvert år.

Personvernpolicy