To menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker

<p>Politisperring ved huset der en mann ble drept på Vettre i Asker i januar 2017.</p>
Politisperring ved huset der en mann ble drept på Vettre i Asker i januar 2017. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

To menn i 30-årene er i Borgarting lagmannsrett dømt til 14 og 12 og et halvt års fengsel for drap på et tidligere medlem av deres daværende MC-klubb i Asker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen falt torsdag i Borgarting lagmannsrett. I Asker og Bærum tingrett ble de to mennene på 30 og 35 år dømt til henholdsvis 14 og 13 års fengsel. Dommen gjaldt drap, medvirkning til drap og trusler. Begge anket skyldspørsmålet.

Grunnen til at en av de tiltalte – 35-åringen – har fått redusert straff i lagmannsretten, er at hans forklaring om medvirkningen til drapet har bidratt til etterforskningen, selv om mannen ikke har tilstått.

– Vi er naturligvis skuffet over dommen. Lagmannsretten har et annet syn på bevisvurderingen enn oss, og straffutmålingen er ikke endret fra tingrettens dom. I samråd med klienten vil vi vurdere en anke, sier advokat Erling Mehus, forsvarer til mannen som er dømt til 14 års fengsel, til TV 2.

Bakgrunn: Sju tiltalt etter MC-drap i Asker

– Brutal vold

Drapet skjedde søndag 22. januar i 2017 etter at 31-åringen hadde meldt seg ut av MC-klubben Rock Machine, og ifølge tiltalen skal han ha nektet å betale utmeldingsgebyret på 2.000 dollar.

De tiltalte tok seg inn i det tidligere MC-medlemmets hjem og slo ham gjentatte ganger med en jernmanual mens han ble holdt fast på bakken. De to drapstiltalte forklarte i retten at 31-åringen angrep først.

De to meldte seg selv for politiet dagen etter drapet og ble varetektsfengslet. Begge nektet straffskyld for drap og hevdet de aldri hadde til hensikt å ta livet av 31-åringen.

Retten mener det er straffeskjerpende for 30-åringen at offeret ble drept i sitt eget hjem, uten å ha sluppet gjerningsmennene inn i boligen.

Totalt sju menn

I tingretten møtte også fem andre som knyttes til samme MC-klubb. De var blant annet tiltalt for medvirkning til grov kroppsskade og trusler.

To av de fem ble domfelt for medvirkning til grov kroppsskade og trusler. Ankesaken mot dem skal behandles av Borgarting lagmannsrett våren 2020.

Personvernpolicy