Sjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning

Se opptak: Politiet holdt torsdag pressekonferanse i forbindelse med dødsfallene i Tromsø.

Det er ikke funnet sikre tegn til vold på den sju år gamle jenta som ble hentet opp av sjøen ved Tromsøya mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnet døde på sykehus mandag kveld. Torsdag kunne politiet legge fram konklusjonen fram den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Den viser at hun døde av drukning og alvorlig nedkjøling. Det er ikke påvist sikre tegn til vold, men det er merker på kroppen etter hjerte- og lungeredning i fjæra. Dødstidspunktet er videre tema i etterforskningen. Moren blir obdusert fredag, sa politistasjonssjef Anita Hermandsen på en pressekonferanse i politihuset i Tromsø torsdag.

Tilstanden er fortsatt kritisk for de to yngste barna som er innlagt på Rikshospitalet i Oslo.

– De er kritisk syke og er under høyintensiv behandling, sa politistasjonssjefen som møtte pressen sammen med politiadvokat Gøril Lund i Troms politidistrikt.

– Begynner å danne oss et bilde

Politiet har til nå gjennomført 30 vitneavhør og arbeider videre med det.

– Vi ønsker å snakke med folk som kjenner familien og de som er en del av nettverket deres. I dag sluttfører vi rundspørringen i området. Vi driver også med gjennomgang av elektroniske spor og beslag.

Politiet sier at de begynner å få en tidslinje som viser hva som skjedde når i forkant av at moren og de tre døtrene ble funnet livløse i sjøen.

– Vi begynner å få et ganske godt bilde av det som skjedde før de havnet i sjøen, sa Hermandsen, og la til at politiet foreløpig ikke kommenterer noe om et eventuelt motiv.

Lund sier at siktelsen står uforandret mot moren i 20-årene. Hun er fortsatt siktet for drap og forsøk på drap.

Snakket med barnas far

– Situasjonen er uforandret. Det er det jeg vet etter å ha snakket med barnas far i dag, sier advokat Erik Ringberg til NTB tidlig torsdag ettermiddag.

Erik Ringberg (bildet) er bistandsadvokat for barna og faren. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Erik Ringberg (bildet) er bistandsadvokat for barna og faren. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Ringberg er oppnevnt som bistandsadvokat for barna og faren, som er på Rikshospitalet dit de to yngste jentene på halvannet og fire år ble fløyet etter at de ble hentet opp fra sjøen.

– Det er fortsatt aktuelt for meg å reise ned til Oslo og Rikshospitalet, men jeg må se hvordan saken utvikler seg. Det skal være en pressekonferanse i ettermiddag og det er foretatt obduksjoner. Jeg og faren er blitt enige om at vi holder kontakten og ser hvordan dette utvikler seg og hva det er behov for, sier bistandsadvokaten.

Aktuelt: Det sudanske miljøet i Tromsø preget av dødsfallene

Usikkerhet

Moren i 20-årene og den eldste datteren på seks år ble erklært døde på sykehus mandag kveld etter å ha blitt funnet livløse samme med de to yngste søstrene i sjøen åtte-ti meter fra land.

– Det vil naturlig nok komme en bisettelse etter hvert av kona og det eldste barnet og den vil jo faren være til stede på i Tromsø. Så på et eller annet tidspunkt kommer han hit, men vi vet ikke helt når. Det er jo også avhengig av hvordan det går med de to yngste barna som er innlagt på Rikshospitalet. Han blir nok der en stund, sier Erik Ringberg.

Den avdøde moren i 20-årene etterforskes for drap og drapsforsøk på sine tre døtre etter drukningshendelsen ved Tromsøya. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Den avdøde moren i 20-årene etterforskes for drap og drapsforsøk på sine tre døtre etter drukningshendelsen ved Tromsøya. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Personvernpolicy