Over 20 prosent færre passasjerer for Norwegian

<p>Norwegian klarte å fylle flyene bedre i årets november enn i samme måned i fjor, men totaltrafikken gikk ned 23 prosent. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix</p>
Norwegian klarte å fylle flyene bedre i årets november enn i samme måned i fjor, men totaltrafikken gikk ned 23 prosent. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norwegian fraktet nærmere 2,3 millioner passasjerer i november i år, ned 21 prosent fra samme måned i fjor. Samtidig tjente selskapet mer per passasjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den totale trafikken (RPK) gikk ned 23 prosent, og kapasiteten (ASK) sank 27 prosent.

– Jeg er godt fornøyd med at vi fortsetter å levere økte enhetsinntekter, høyere fyllingsgrad og bedre punktlighet, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør Geir Karlsen i Norwegian.

– Den planlagte kapasitetsreduksjonen påvirker tallene positivt, i tråd med strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet. Også denne måneden har vi justert ruteporteføljen og kapasiteten for den kommende vintersesongen og neste sommer for å sikre at vi er godt posisjonert for å møte etterspørselen, fortsetter han.

Norwegian klarte å fylle flyene bedre i årets november enn i samme måned i fjor. Fyllingsgraden økte 4,2 prosentpoeng til 83 prosent. Punktligheten gikk opp 3,7 prosentpoeng til 86,2 prosent.

Personvernpolicy