Bil truffet av gjenstand fra vogntog på Stordabrua – utenlandsk mann døde

Biler i kø på Stordabrua, der en person omkom etter at et vogntog skal ha mistet en gjenstand som traff en bil som kjørte i motsatt retning.
Biler i kø på Stordabrua, der en person omkom etter at et vogntog skal ha mistet en gjenstand som traff en bil som kjørte i motsatt retning. Foto: Webkamera Statens Vegvesen / NTB scanpix

En utenlandsk mann i 40-årene døde i en ulykke på E39 da et vogntog mistet en gjenstand som traff en varebil. Vogntogsjåføren har status som mistenkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vogntoget kjørte videre etter hendelsen og ble stanset ved Grønåsen på E39 i Stord ved 7.30-tiden torsdag morgen.

Sjåføren ble tatt med til politiavhør og har forklart at han ikke forsto omfanget av hendelsen. Han har status som mistenkt, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet etterforsker saken videre og vil ikke gi flere opplysninger om hva sjåføren har forklart i avhør. De skal gjennomføre flere avhør med vitner torsdag.

To personer satt i varebilen som ble truffet. Passasjeren i bilen er fysisk uskadd, men ble tatt med til sykehus for sjekk.

Den døde mannen er utenlandsk statsborger. Han skal være i 40-årene, ifølge BT. Politiet jobber med varsling av mannens pårørende. De bor ikke i Norge.

– Det var en del av vogntogets kapell som falt av, sier operasjonsleder Brit Randulff til NTB.

Dette er et overbygg på vogntog, som består av en ramme med en presenning over.

Politiet fikk melding om ulykken 06.45. E39 var stengt på ulykkesstedet, men er åpnet igjen.

Personvernpolicy