Skredsak mot Osterøy kommune henlagt

Kommunen kan ikke lastes for skredet i Votlo i Osterøy kommune i desember 2017. Heller ingen privatpersoner kan lastes, mener statsadvokaten. Saken henlegges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen kommer etter at også politiet innstilte på at saken mot Osterøy kommune skulle henlegges fordi det ikke var bevis for straffbare forhold, skriver Bergens Tidende.

– Det er heller ingen andre tiltaks­havere som synes å kunne lastes, opplyser politiadvokat Trygve Ritland.

Riksadvokaten beordret ny politietterforskning et år etter at et jordskred traff et bolighus på Osterøy i Hordaland. Vest politidistrikt henla opprinnelig saken rundt skredet.

Kristine Anette Andersen (38) mistet livet da jordskredet braste inn i boligen på Votlo 7. desember 2017. Flere av naboene har ment at arbeid kommunen har gjort i og ved skråningen kan ha medvirket til at skredet ble utløst.

Politiet slutter seg til konklusjonen i en sakkyndigrapport som slår fast at skredet i hovedsak var naturlig utløst. Årsaken var mye nedbør.

Den nye etterforskningen har også konkludert med at det var ingen kjent rasfare på Votlo, og at tidligere hendelser var knyttet til arbeider og utfyllinger, skriver BT.

Personvernpolicy