Mann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politivold i Norge

En norsk statsborger er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en kvinne ble dyttet foran et tog i Lund i Sverige mandag kveld. Hun ble alvorlig skadd. Foto Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
En norsk statsborger er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en kvinne ble dyttet foran et tog i Lund i Sverige mandag kveld. Hun ble alvorlig skadd. Foto Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nordmannen som er siktet for å ha dyttet en kvinne foran toget i Lund, er tiltalt for vold mot politiet i Norge, ifølge NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal ha angrepet en flere ansatte i Oslo-politiet inne på politihuset på Grønland i Oslo.

– Tiltalte var på politihuset på Grønland for å anmelde et forhold. Det oppsto en situasjon inne på politihuset, som er foranledningen til punktene han nå er tiltalt for, sier politiadvokat Jeanette Svendsen i Oslo politidistrikt til NRK.

Mannen skal blant annet ha slått en politiansatt i hodet uten forvarsel, skallet ned en annen og slått en arrestforsvarer så han pådro seg hjernerystelse.

I Sverige er han siktet for drapsforsøk etter at han skal ha dyttet en kvinne i 70-årene foran et godstog i Lund. Kvinnen ble alvorlig skadd. Ifølge vitner på stedet skal kvinnen ha virket som et tilfeldig valgt offer.

Bakgrunn: Vitne: Kvinnen ble slept ned på togsporet

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy