Fengslede Ingrid (32) er fortvilet: – Hun gråter hele tiden

<p>ingrid Martinussen har sittet fengslet på en politistasjon utenfor Tokyo i Japan siden 20. november.</p>
ingrid Martinussen har sittet fengslet på en politistasjon utenfor Tokyo i Japan siden 20. november. Foto: Privat

I to uker har Ingrid Martinussen (32) sittet fengslet på en politistasjon i Japan. Advokat John Christian Elden mener det haster å få løst saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag 20. november ble Ingrid Martinussen pågrepet av politiet i Tokyo i Japan etter mistanke om narkotikasmugling.

Grunnen til pågripelsen er en pakke sendt fra USA som ble stoppet i tollen. Ifølge TV 2 skal 32-åringen ha bestilt noen kaker av en venninne i USA over internett, som senere viste seg å inneholde 140 gram marihuana ved siden av kakene i pakken.

Martinussen har nektet en hver kjennskap til narkotikaen og forklart at hun heller aldri mottok kakene.

– Veldig fortvilet

Til ABC Nyheter sier advokat John Christian Elden, som bistår 32-åringens familie, at Martinussen har det vanskelig i fengselet.

– Dette er en sak det haster å få løst. Vår klient har det vanskelig og sitter ifølge vår japanske kollega som nå har snakket med henne i dag og gråter hele tiden. Hun fastholder at hun ikke er skyldig, og er veldig fortvilet, sier advokaten.

Elden håper på en snarlig løsning i saken.

– Etter norsk målestokk er forholdet en strafferettslig bagatell, men de ser mer alvorlig på det i Japan. Vi har god kontakt med den norske ambassaden i Tokyo og den japanske i Oslo, og håper dette snarest får en løsning, sier Elden.

Rettsmøte i helgen

Ifølge Dagbladet vil det i helgen bli holdt et rettsmøte i Tokyo hvor retten skal ta stilling til om Martinussen skal løslates eller fortsatt holdes fengslet.

Den norske studenten studerer siste år på en mastergrad i Global Environmental Studies ved Sophia University i Tokyo.

Familien er ekstra bekymret ettersom Martinussen har Asperger syndrom. De er redde for hvordan hun håndterer det å sitte i fengsel.

Personvernpolicy