Elever i Narvik bes holde seg hjemme i uværet

Nedbør og mildvær preger Ofoten. Bildet viser E6 ved Hålogalandsbrua tirsdag ettermiddag.
Nedbør og mildvær preger Ofoten. Bildet viser E6 ved Hålogalandsbrua tirsdag ettermiddag. Foto: Statens Vegvesen / NTB scanpix

Alle elever og ansatte ved Narvik videregående skole bes om å holde seg hjemme på grunn av uværet. Det er også stor snøskredfare i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Fremover har rektor Anita Sletbakk ved Narvik videregående skole sendt ut melding til ansatte og elever.

– Kommunen har satt krisestab og har bedt alle om å holde seg innendørs. Det forholder vi oss til, utdyper rektoren overfor avisa.

«Det føres ikke fravær på elever onsdag 4. desember. Torsdag 5. desember er det normal skoledag», opplyser skolen.

Kombinasjonen av nedbør og mildvær gjør at farenivået for snøskred er satt til 4 – stor, som er det nest høyeste. Dette gjelder Nord-Troms, Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten, Svartisen og Helgeland.

Det er ventet opptil 100 millimeter regn i Nordland fra tirsdag kveld til onsdag kveld.

Beisfjordveien mellom Beisfjord og Narvik er stengt inntil videre etter et skred mandag. Det skal onsdag være en ny befaring i området. Det er satt opp båttransport til og fra Narvik havn.

Så lenge Beisfjordveien er stengt, vil Beisfjord skole holdes stengt, ifølge Narvik kommune. Elever på Narvik ungdomsskole som bor i Beisfjord, er foreløpig permittert. Ellers holdes grunnskolene åpne som normalt.

Personvernpolicy