Frykter for helikoptersikkerheten i Nordsjøen

Industri Energi er redd kostnadspress i helikopterselskapene kan gjøre det mindre trygt å fly til og fra norske oljeinstallasjoner.
Industri Energi er redd kostnadspress i helikopterselskapene kan gjøre det mindre trygt å fly til og fra norske oljeinstallasjoner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flere helikopterselskaper sliter økonomisk. Industri Energi er redd kostnadspress kan gjøre det mindre trygt å fly til og fra norske oljeinstallasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er spesielt selskapet Bristow som har problemer etter oljekrisen, skriver Sysla. Selskapet gått i minus fem av de seks siste årene. Tapet har vært 470 millioner kroner før skatt.

Også selskapet CHC Helikopter Service sliter, tross en framgang i forrige regnskapsår. Resultatet økte fra 6,6 til 77,4 millioner kroner, noe som ifølge selskapet skyldtes en ekstraordinær innbetaling.

Industri Energi er den største fagforeningen for dem som jobber i oljebransjen. Fagforeningen frykter at stadige krav til kostnadskutt over tid kan gå ut over flysikkerheten.

– Det legges stort press på de ansatte. Alle ønsker å gjøre en god jobb og være så effektive som mulig, sier forbundssekretær Henrik Fjeldsbø til Sysla.

Norgessjef Heidi W. Heimark i Bristow avviser sammenhengen mellom svak økonomi og sikkerhet.

– Vi har hele tiden opprettholdt de samme krav til trening og vedlikehold, sier Heimark. Hun påpeker at selskapet i forrige regnskapsår gjennomførte 30.000 flytimer uten alvorlige hendelser.

Personvernpolicy