Oslo Ap vil gi ureturnerbare flyktninger midlertidig arbeidstillatelse

Frode Jacobsen bekrefter at Oslo Ap ønsker at ureturnerbare asylsøkere skal kunne ha betalt arbeid mens de venter på å få avklart sin situasjon. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Frode Jacobsen bekrefter at Oslo Ap ønsker at ureturnerbare asylsøkere skal kunne ha betalt arbeid mens de venter på å få avklart sin situasjon. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Styret i Oslo Arbeiderparti ønsker en lovendring for ureturnerbare flyktninger som vil gi dem mulighet til å ta på seg betalt arbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overfor Vårt Land bekrefter leder Frode Jacobsen i Oslo Ap at forslaget til lovendring ble bestemt på et møte tirsdag.

– Vi har vedtatt å be stortingsgruppa vår om å fremme et forslag om en lovendring som går ut på at ureturnerbare flyktninger skal få midlertidig arbeidstillatelse så lenge de ikke kan returneres til sitt hjemland, sier han til avisa.

Tidligere har Venstre-politiker Abid Raja, og tre av fire ungdomsparti tilknyttet regjeringen, Unge Høyre, KrFU og Unge Venstre, sagt at de mener at ureturnerbare asylsøkere bør få mulighet til å arbeide mens de venter på å få avklart sin situasjon.

Det er imidlertid ikke enighet om forslaget innad i Arbeiderpartiet. Blant annet uttalte Aps stortingsrepresentant Masud Gharahkhani i høst at et slikt regelverk vil oppfordre asylsøkere til å bli værende i Norge etter at de har fått avslag og skal reise hjem.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy