Åtte trafikkdødsfall i november

Åtte personer omkom i trafikkulykker i november. I løpet av årets elleve første måneder har 96 personer mistet livet i trafikken. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Åtte personer omkom i trafikkulykker i november. I løpet av årets elleve første måneder har 96 personer mistet livet i trafikken. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte personer omkom i trafikken i november. Totalt 96 har mistet livet i trafikken siden årsskiftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På samme tid i fjor hadde 102 mistet livet i trafikkulykker.

Av de åtte i november var seks bilister og to fotgjengere. Fem av dem var menn og tre av dem kvinner.

Til sammen har ni fotgjengere mistet livet i trafikken i 2019. Trygg Trafikk advarer om at vintermørket og det medførende været skaper krevende kjøreforhold og ber både bilister og fotgjengere utvise aktsomhet.

– Vi har alle et ansvar for å gjøre vårt for å bidra til at ingen mister livet i trafikken. Desember kan by på krevende og vekslende kjøreforhold og travle tider. Avpass farten til sikt og føre. Ta det med ro i julestria og husk refleksen, sier Trygg Trafikk-direktør Jan Johansen.

Et lyspunkt er at ingen under 16 år har omkommet i trafikken så langt i 2019.

– Hvis det fortsetter slik også i desember, vil vi for første gang oppleve et helt år uten barn som dør i trafikken. Det vil være helt fantastisk, og i tråd med ett av delmålene i Nasjonal Tiltaksplan for Trafikksikkerhet sier Johansen.