Equinors oljegigant Statfjord kan få nytt liv

Statfjord A, i bakgrunnen, kan nok en gang få forlenget levetiden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Statfjord A, i bakgrunnen, kan nok en gang få forlenget levetiden. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Equinor jobber med planer om nok en gang å forlenge levetiden til Statfjord A. Det kan få betydning for tusenvis av arbeidsplasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden oppstarten i 1979 har Norges største oljefunn Statfjord tjent inn mer enn 1.500 milliarder kroner.

Opprinnelig skulle den første plattformen på feltet – Statfjord A – stenges ned i 1999, men siden har den blitt oppgradert og fått forlenget levetid ni ganger.

Tidligere er det besluttet at Statfjord A skal stenges i løpet av 2022, og Statfjord B og C skulle følge etter innen 2025.

Mandag skriver Stavanger Aftenblad at de er kjent med at Equinor ser på muligheten av å forlenge levetiden til Statfjord A og resten av feltet. Den endelige beslutningen er ennå ikke tatt.

Talsperson Morten Eek i Equinor sier til avisen at han ikke vil «kommentere spekulasjoner om levetid for A-plattformen, eller andre felt det ikke er tatt beslutninger om».

I mars meldte selskapet at det de siste tre årene har fått godkjennelse til å forlenge levetiden til åtte installasjoner på sokkelen – og at planen er å forlenge levetiden til over 20.

På listen over plattformer som nå skal produsere lenger enn tidligere planlagt, er Gullfaks A, B og C, Oseberg Øst, Snorre A og B, Norne og Åsgard A.