Opposisjonen maktesløse mot politikutt

Regjeringen foreslår å kutte antall studieplasser ved Politihøgskolen i Oslo. Ap og SV er mot kuttene, men regjeringen kan ifølge reglene gripe inn og justere antall studenter ved politiutdanningen, påpeker justisminister Jøran Kallmyr (Frp). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Regjeringen foreslår å kutte antall studieplasser ved Politihøgskolen i Oslo. Ap og SV er mot kuttene, men regjeringen kan ifølge reglene gripe inn og justere antall studenter ved politiutdanningen, påpeker justisminister Jøran Kallmyr (Frp). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Onsdag blir trolig regjeringens kuttforslag ved Politihøgskolen i Oslo vedtatt. Opposisjonspartiene er mot kuttet, men uten makt til å hindre det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det i dag er 550 studenter på Politihøgskolen, vil det til neste år kun være om lag 400 studieplasser for kommende politifolk.

Leder Lene Vågslid (Ap) i justiskomiteen og Petter Eide i SV er sterk mot kuttene ved politiutdanningen ved Politihøgskolen (PHS) i Oslo som regjeringen foreslår i statsbudsjettet. Nå har de innsett at kampen er tapt, skriver Klassekampen.

SV frykter blant annet færre minoritetsstudenter, og Politihøgskolen selv mener kuttforslaget griper inn i styrets autonomi.

Før helgen sendte justisminister Jøran Kallmyr (Frp) et brev til Stortinget. Han viser til at PHS er unntatt universitets- og høyskoleloven på noen områder fordi den også er regulert av politiloven.

– Av brevet så er mitt inntrykk at de faktisk har lov til å gjøre dette, som de blant annet viser til i siste avsnitt i brevet. Så mener jeg at det likevel er en svært uklok beslutning, skriver Vågslid i en tekstmelding til Klassekampen.

Justiskomiteen gir sin innstilling til neste års budsjett på onsdag. Utdanningene i Bodø (144) og Stavern (168) skjermes mot kutt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden