Stappfullt skieldorado i Troms sender turister til andre kommuner

Det er populært å dra på skiferie i Nord-Troms. Om lag 30.000 utenlandske skiturister besøker Nord-Troms hvert år. Alt er allerede bestilt i Lyngen og Kåfjord, noe som gjør at turistene nå lokkes til andre områder. Her fra Getryggen i Snasahögarna i Sverige med Sylan i bakgrunnen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Det er populært å dra på skiferie i Nord-Troms. Om lag 30.000 utenlandske skiturister besøker Nord-Troms hvert år. Alt er allerede bestilt i Lyngen og Kåfjord, noe som gjør at turistene nå lokkes til andre områder. Her fra Getryggen i Snasahögarna i Sverige med Sylan i bakgrunnen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alt er allerede bestilt i høysesongen i Lyngen og nabokommunen Kåfjord. Skituristene lokkes nå til andre kommuner i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 30.000 utenlandske skiturister besøker Nord-Troms hvert år, ifølge Visit Lyngenfjord. Allerede er alt bestilt for mars og april, som er høysesong, skriver NRK.

Turistene blir derfor sendt til andre steder i området.

– Vi ser at det er stort potensial for toppturer i både Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen. Men det er mange ledige senger. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier reiselivssjef Georg Sichelschmidt i Nord-Troms til kanalen.

Visit Lyngenfjord har tatt grep for å få skituristene til å oppdage andre fjellområder i Troms. Med en toppturguide for Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen, laget av vintersportsmagasinet Fri Flyt i samarbeid reiseselskapet, håper de at turistene velger nye destinasjoner.

– Vi ser utfordring i bærekraft. Det er søppel og dobesøk overalt. Vi må legge til rette for sånne ting og være føre var, som vi ikke har vært så flinke til, sier toppturguide og skredekspert Espen Nordahl til Fri Flyt.

Reiselivssjef Sichelschmidt håper prosjektet på sikt vil føre til flere lokale arbeidsplasser. Samtidig mener han det er bærekraftig å spre turismen over et større område i Nord-Troms.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden