Må møte i retten 19. desemberGunnar Stålsett: – Jeg angrer overhodet ikke

Tidligere biskop i Oslo, Gunnar Stålsett, må møte i tingretten 19. desember. Politiet vil fengsle ham i 45 dager, for å ha hatt benyttet ulovlig arbeidskraft. Gunnar Stålsett pensjonerte seg i 2005. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Tidligere biskop i Oslo, Gunnar Stålsett, må møte i tingretten 19. desember. Politiet vil fengsle ham i 45 dager, for å ha hatt benyttet ulovlig arbeidskraft. Gunnar Stålsett pensjonerte seg i 2005. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere biskop i Oslo, Gunnar Stålsett, må møte i tingretten 19. desember. Politiet vil fengsle ham i 45 dager, for å ha hatt benyttet ulovlig arbeidskraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er TV 2 som først omtalte siktelsen mot den tidligere biskopen. Det er også TV 2 som nå melder om datoen for rettssaken.

Stålsett har hatt en ureturnerbar asylsøker ansatt hos seg i flere år. Det fortalte han om i et intervju med Vårt Land i sommer.

– Jeg tar siktelsen til etterretning. Jeg har erkjent sakens forhold i avhør og er innstilt på å ta den straffen som måtte komme. Jeg ser for meg at jeg må sone en fengselsstraff. Jeg angrer overhodet ikke, sa Stålsett til TV 2 i går.

Raja: – Vi kan ikke sitte stille og se på at Stålsett sendes i fengsel

Vårt Land har snakket med Stålsett fredag morgen. Han var ikke klar over at det var fastsatt dato for rettssaken da avisen tok kontakt. Likevel er han klar til å møte i retten i desember.

– Det må være politikernes ansvar å endre på lover og forskrifter slik at de kommer bedre i overensstemmelse med menneskerettighetene. Som samfunnsborgere er det vårt ansvar å påvirke lovgiverne, sier han til avisen.

Bakgrunn: Ber om ubetinget fengselsstraff for Gunnar Stålsett (84)