Fikk kritikk:

Kjent 9/11-skeptiker deltar likevel ikke på Bærum-sponset arrangement

<p>11. september 2001 krasjet islamistiske terrorister to fly inn i World Trade Center, og tvillingtårnene kollapset. Konspirasjonsteoretikeren Niels Harrit (innfelt) er skeptisk.</p>
11. september 2001 krasjet islamistiske terrorister to fly inn i World Trade Center, og tvillingtårnene kollapset. Konspirasjonsteoretikeren Niels Harrit (innfelt) er skeptisk. Foto: Jim Collins / NTB scanpix og Age of Truth TV/Youtube

Arrangørene er overrasket over hvor stor oppmerksomhet Niels Harrits deltakelse på arrangementet har fått, og har bestemt seg for å fjerne ham som foredragsholder på Et Årsverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter skrev tirsdag at Bærum kommune har bevilget 40.000 kroner til et arrangement på Stabekk kino 7. desember kalt Et Årsverk. Blant foredragsholderne er navn som Kåre Willoch, Torgrim Eggen og Jan Erik Vold.

Den kjente 9/11-skeptikeren Niels Harrit sto også oppført på programmet med det halvtimes lange innlegget «Er 9/11 en bløff?».

Da ABC Nyheter gjorde kommunen oppmerksom på dette, kommenterte kultursjef i Bærum Berit Inger Øen at:

– Dette er svært uheldig. Vi kommer til å be om en begrunnelse av arrangørene.

Bakgrunn: Bærum kommune sponser arrangement med kjent 9/11-skeptiker

Tirsdag kveld skrev arrangørene Torstein Markus Mollestad og Jan Christian Mollestad på arrangementets nettside at Harrit likevel ikke skal delta på Et Årsverk 2019.

«Vi som arrangerer Et Årsverk er blitt overrasket over hvor stor oppmerksomhet det har vakt at Niels Harrit ble invitert til å snakke en halv time om sin forskning vedrørende 9/11. Vi har et stramt program for dagen, og ser at dette temaet tydeligvis trenger en større tidsramme og flere stemmer. Derfor vil vi heller forsøke å komme tilbake til temaet ved en senere anledning – og da mer formet som et seminar», heter det på nettsiden.

Les også: 11. september-rettssak i 2021

Jan Christian Mollestad utdyper overfor ABC Nyheter:

– I vårt samfunn må vi hele tiden forsøke å forstå ting som har skjedd. 9/11 er et virkelig avgjørende punkt i historien som har fått store konsekvenser. Temaet krever en bredere behandling enn det vi kunne gitt på Et Årsverk, med flere stemmer fra forskjellige sider så de som lytter kan bli klokere.

Mollestad sier arrangørene ønsker å arrangere flere politiske seminarer i løpet av 2020, og at 9/11 kan være aktuelt som et tema ved et av disse.

– Avlysningen er helt udramatisk. Det skal skje mye på Et Årsverk med mange flotte deltakere. Her gikk vi inn på et tema som er såpass brennbart at det potensielt kunne overskygget det andre, sier Mollestad.

– Det er en klok avgjørelse, utover det har vi ingen kommentarer, sier kultursjef i Bærum kommune, Inger Øen til ABC Nyheter.

Personvernpolicy