Voldtektsdømt mann tok med seg overgrepsfilmer i fengsel

En 45-åring er i Stavanger tingrett dømt til åtte måneders fengsel for å ha oppbevart overgrepsbilder og -filmer i fengsel og for å ha chattet om overgrep med andre. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
En 45-åring er i Stavanger tingrett dømt til åtte måneders fengsel for å ha oppbevart overgrepsbilder og -filmer i fengsel og for å ha chattet om overgrep med andre. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 45 år gammel mann er dømt til åtte måneders fengsel for blant annet å ha oppbevart overgrepsbilder og -filmer i fengsel da han sonet en voldtektsdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepsmaterialet fant politiet på mannens datamaskin og på hans mobiltelefon. Sistnevnte fant politiet i fengselet, hvor tiltalte sonet en tre år lang fengselsstraff for å ha forgrepet seg på en fire år gammel jente, skriver Stavanger Aftenblad.

45-åringen tok med seg overgrepsmateriale da han skulle sone straffen. I dommen fra Stavanger tingrett blir materialet beskrevet som grovt.

I tillegg til å dømmes for oppbevaring av ulovlig materiale er mannen dømt for å ha chattet om overgrep med andre. I forbindelse med chattingen ble det ifølge dommen også delt overgrepsbiler.

Påtalemyndigheten la ned påstand om at mannen måtte dømmes til seks måneders fengsel. En enstemmig rett mente imidlertid at forholdene er så grove at åtte måneders fengsel var riktig reaksjon.

Mannens forsvarer, advokat Knut Lerum, sier til Aftenbladet at han ikke ønsker å kommentere dommen utover at den vil bli anket.

Personvernpolicy