Fly nødlandet med én motor på Vigra lufthavn

Et Norwegian-fly med 93 passasjerer om bord fikk trøbbel etter avgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pilotene måtte etter hvert foreta en nødlanding med kun én operativ motor.

– Ut fra det jeg ser er det en Norwegian-maskin som måtte returnere. Det skal ha lettet 16.35, sier operasjonsleder Tor André Gram Franck i Møre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Da flyet nærmet seg Geirangerfjorden, snudde det og sirklet i cirka 6.000 fots høyde, trolig for å kvitte seg med drivstoff, skriver Sunnmørsposten.

Norwegians rute DY 413 mistet motorkraft på den ene motoren etter avgang fra Ålesund lufthavn Vigra. Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Norwegians rute DY 413 mistet motorkraft på den ene motoren etter avgang fra Ålesund lufthavn Vigra. Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Det slo gnister ut av motoren, og vi hørte et høyt smell. Flyet mistet høyde og det ble veldig stille. Jeg skrev meldinger til mine nærmeste, jeg trodde min siste time var kommet. Jeg trodde jeg skulle dø , forteller Stephanie Schlereth til VG. Hun er utdannet flyvertinne.

Norwegians rute DY 413 mistet motorkraft på den ene motoren etter avgang fra Ålesund lufthavn Vigra.

Ifølge nettstedet flightradar24.com landet flyet klokken 17.14.

– Pilotene fikk indikasjoner på en teknisk feil som gjorde at man valgte å snu tilbake til Ålesund, opplyser presseansvarlig Charlotte Holmberg i Norwegian til Sunnmørsposten.