Lærere ved videregående skoler i Møre og Romsdal går ut i politisk streik

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag går lærere ved videregående skoler i Møre og Romsdal ut i politisk streik på grunn av kuttforslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lærerne vil legge ned arbeidet mellom klokken 14 og 16. I tillegg blir det en demonstrasjon i Molde sentrum klokken 17 mot kuttforslag i videregående skole, opplyser Utdanningsforbundet.

– Protesten er ikke i hovedsak rettet mot fylkesadministrasjonen, men mot fylkespolitikere som er ansvarlige for den økonomiske situasjonen som fylket er i for tiden, sier Nils Olav Brekke, tillitsvalg ved Ulsteinvik videregående skole, i en pressemelding, gjengitt i Sunnmørsposten.

Kuttene som må gjennomføres i budsjettene for å komme à jour med underskuddene i regnskapet og for å bygge de nødvendige fond i fylket, er, etter lærernes skjønn, så store at dette påvirker antallet timer elevene har krav på, forsvarlig undervisning og et godt utvalg av fagtilbud, ifølge Brekke.

– Utdanningsforbundet Møre og Romdal er svært bekymret over at opplæringstilbudet for elevene i videregående skole blir rasert. Det kuttes ikke lenger til beinet, det kuttes i selve beinet, skrev forbundet i en pressemelding tidligere i november.