Dobbelt så mye regn i Oslo som i Bergen hittil i november

Det har regnet mye i Oslo denne måneden, men i Bergen kan det bli den tørreste novembermåneden på minst 36 år. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Det har regnet mye i Oslo denne måneden, men i Bergen kan det bli den tørreste novembermåneden på minst 36 år. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen får vanligvis over tre ganger så mye regn som Oslo i november, men i år har Oslo fått dobbelt så mye regn som vestlandsbyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært en våt november på Sør- og Østlandet. Hittil i november har Oslo fått 90,4 millimeter nedbør, mens det i en normal novembermåned kommer 73 millimeter totalt, melder NRK.

I Bergen er situasjonen motsatt. Der har det i snitt kommet 259 millimeter nedbør i november, mens det hittil denne måneden kun har kommet 43,7 millimeter.

– Dette betyr altså at det ikke er Østlandet som har fått ekstremt mye regn, men Vestlandet som har fått en unormalt tørr høst, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til NRK.

I Bergen kan det bli den tørreste novembermåneden siden målingene startet i 1983. Den gamle rekorden er fra 1993. Da kom det 61,6 millimeter nedbør i løpet av november.

Foreløpig er det kun meldt 0,1 millimeter nedbør i Bergen i løpet av de seks dagene som er igjen av november.

– Ser vi på været fremover, går det mot rekord, sier Løvdahl.