Hederspris til menn som overmannet terrorsiktede Philip Manshaus

Mohamed Rafiq tv. og Mohamed Iqbal vant Skanistans hederspris. Her fra da de møtte pressen etter angrepet på Al-Noor-moskeen.
Mohamed Rafiq tv. og Mohamed Iqbal vant Skanistans hederspris. Her fra da de møtte pressen etter angrepet på Al-Noor-moskeen. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed overmannet terrorsiktede Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen. Søndag mottok de hedersprisen til organisasjonen Skanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang arrangerte organisasjonen prisutdeling søndag kveld.

Formålet med prisene er å bygge trygge og sterke flerkulturelle identiteter og rollemodeller, skriver de i en pressemelding.

Årets hederspris gikk til Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed, som overmannet terror- og drapssiktede Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen i Bærum lørdag 10. august.

– Landshelter som stoppet terroristen under moskeskytingen i Bærum, skriver organisasjonen i sin begrunnelse.

Til NRK har Rafiq tidligere sagt at han ikke vet hvordan han klarte å overmanne Maushaus. Både Rafiq og Javed fikk ros av politiet for sin inngripen.

– Det er ikke tvil om at den raske og kontante inngripen fra dem som var i moskeen, har stoppet gjerningspersonen og dermed hindret ytterligere konsekvenser. Det er ikke ufarlig å gripe inn mot en bevæpnet person, og de har vist stort mot, sa enhetsleder i Oslo-politiet Rune Skjold til NRK etter angrepet.

Bakgrunn: Rafiq (65) stoppet siktede: – Han er en helt