Politiet måtte kjøre 25 mil for å få utagerende mann i arresten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til lørdag var en slitsom natt for Vest politidistrikt. Spesielt slitsomt var det å få en mann fra Årdal i Sogn til arresten i Bergen – 25 mil unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt forteller til NRK at lokalt politi rykket ut til Øvre Årdal etter meldinger om en voldshendelse.

Da de kom til stedet rundt klokken 2 natt til søndag støtte de på en mann som var på vei vekk fra stedet i bil.

Politiet fattet mistanke om promillekjøring og stanset bilen. Føreren forsøkte da å stikke av fra politiet, som ville fremstille ham for legevakt og blodprøvetaking.

Måtte innom tre legevakter

Under transporten til legevakten ble personen imidlertid så utagerende at han ble anmeldt for vold mot politiet. Dermed ble det bestemt at mannen skulle fraktes til arresten i Bergen – 25 mil unna.

– Det var høy grad av rus, med spytting og sparking og voldsom oppførsel på ymse legevakter, sier operasjonsleder Rebnord til Bergens Tidende.

Totalt måtte mannen innom tre legevakter på den 253 kilometer lange turen til cella hos politiet i Bergen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre patruljer involvert

Hele tre politipatruljer var involvert i transporten, som startet med lokalt politi i Årdal, avløst av politiet på Voss, før tredje og siste etappe ble tatt av en patrulje fra Bergen.

Klokken 8 søndag morgen, rundt seks timer etter at politiet først støtte på mannen, kunne Rebnord fortelle til NRK at mannen var på plass i arresten og hadde roet seg ned.

Ifølge Bergens Tidende må han forberede seg på en lang rekke anmeldelser etter nattens hendelser.