Grønn Ungdom går inn for regjeringssamarbeid med venstresiden

Grønn Ungdom-leder Hulda Holtvedt får et kyss på kinnet av Une Aina Bastholm under valgvaken til Miljøpartiet De Grønne (MDG) i høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Grønn Ungdom-leder Hulda Holtvedt får et kyss på kinnet av Une Aina Bastholm under valgvaken til Miljøpartiet De Grønne (MDG) i høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grønn Ungdom ber moderpartiet strekke ut en hånd til Arbeiderpartiet og gå inn for samarbeid med venstresiden om det de kaller en «grønnrød» regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Høyresiden har sviktet fullstendig i klimapolitikken, derfor mener vi at MDG bør være garantister for regjeringsskifte i 2021. Vi bør stille urokkelige klimakrav, men signalisere at vi vil styre med venstresida, sier Hulda Holtvedt.

Hun ble under helgens landsmøte gjenvalgt som nasjonal talsperson i Grønn Ungdom.

Ungdomspartiet gikk på landsmøtet også inn for å stille ultimatum om at det ikke skal åpnes for ny oljeaktivitet på norsk sokkel og at MDG skal inn i regjering fra 2021.

– MDG samarbeider godt med venstresida mange steder i landet. Vi tror det er mulig å få med de rødgrønne partiene på en radikal klimaplattform, inkludert endringer i oljepolitikken. Men det krever selvfølgelig press fra et stort MDG, sier Holtvedt.

Teodor Bruu ble også gjenvalgt som nasjonal talsperson på landsmøtet.