Åpner for høyere styrehonorar i statlige selskaper

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) la fredag fram regjeringens nye eierskapsmelding hvor det blant annet åpnes for høyere styrehonorar i statlig eide bedrifter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) la fredag fram regjeringens nye eierskapsmelding hvor det blant annet åpnes for høyere styrehonorar i statlig eide bedrifter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I den nye eierskapsmeldingen fra regjeringen åpnes det for å øke satsene på styrehonorarene i statlige selskaper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) la fredag fram eierskapsmeldingen om statens direkte eierskap i selskaper. Der kan det se ut at til regjeringen følger ønskene fra lederne i valgkomiteene i statens fire største selskaper, Equinor, Telenor, Yara og Hydro om å høyne styrehonorarene, skriver Klassekampen.

I sommer skrev flere av lederne at den lave godtgjørelsen for styreverv i de største statlige selskapene burde økes for å bli konkurransedyktig, blant annet med nivåene i Sverige og Danmark. I dag får styrelederne i de fire selskapene honorarer fra 780.000 og opp til 1.026.000 kroner i året.

I eierskapsmeldingen som ble lagt fram fredag, ser det ut at bønnene blir hørt. Der står det: «Staten vil kunne foreslå eller støtte en større økning av godtgjørelsen dersom godtgjørelsen vurderes å ligge for lavt til å kunne bidra til best mulig styresammensetning».

Næringsministeren mener det er gode argumenter for å høyne styrehonorarene.

– Jeg er opptatt av at staten ikke kan havne i situasjon der vi får b-styremedlemmer, nettopp fordi dette er enorme verdier som vi forvalter for det norske folk, sier Isaksen.