Flere påkjørsler i fotgjengerfelt i Vestfold

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært sammenstøt mellom bil og fotgjenger i fotgjengerfelt tre ganger fredag ettermiddag i Vestfold. Politiet ber bilister til å være årvåkne i mørket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er nedbør og mørkt ute, og bilister har vanskelig for å se fotgjengere uten refleks. Det fritar ikke bilfører fra å være årvåkne. De må kjøre etter vær og føreforhold, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB.

De siste timene har det vært tre ulykker i Vestfold der fotgjengere i eller i nærheten av fotgjengerfelt har blitt påkjørt.

I Stokke i Sandefjord kommune er en person fraktet til sykehus med uavklart skadeomfang etter å ha blitt påkjørt av en bil. Politiet har beslaglagt førerkortet til føreren av bilen, som er en 80 år gammel mann.

I Horten har det vært to trafikkulykker i fotgjengerfelt fredag ettermiddag og kveld. Den første ved Sjøsiden kjøpesenter, hvor en kvinne ble påkjørt. Kvinnen ble ikke skadd.

Den andre ulykken skjedde ved Grønligata der en mann i 70-årene ble påkjørt, men ikke skadd. Sjåføren av bilen, en mann i 60-årene, har politiet besluttet at blir fratatt førerkortet.