Drapssiktet tok opp millionlån i morens navn

Inngangen til boligblokken på Ellingsrud i Oslo der en 62 år gammel kvinne ble drept natt til 27. februar i år. Kvinnens 30 år gamle sønn er siktet for drapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Inngangen til boligblokken på Ellingsrud i Oslo der en 62 år gammel kvinne ble drept natt til 27. februar i år. Kvinnens 30 år gamle sønn er siktet for drapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er siktet for å ha drept sin egen mor på Ellingsrud i februar, hadde tatt opp et forbrukslån på 1,2 millioner i morens navn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 30 år gamle drapssiktede sønnen ble torsdag varetektsfengslet for fire nye uker i Oslo tingrett. Av kjennelsen går det fram at mannen like før drapet på den 62 år gamle moren hadde tatt opp et forbrukslån på 1,2 millioner kroner, skriver Dagbladet.

Politiet har også funnet tekstmeldinger som viser at moren hadde fått mistanke om dette.

– Politiet har grunn til å tro at det har vært økonomisk uoverensstemmelse mellom partene som har gjort at det har oppstått en situasjon, sier politiadvokat Børge Enoksen til avisen.

Mannens forsvarer, advokat Solveig Høgtun, vil ikke kommentere saken.

Han forteller at politiet har en hypotese om at den drapssiktede har hatt et spilleproblem, men at de ennå ikke har konkludert i dette spørsmålet. Den siktede 30-åringen har gjennomgått en rettspsykiatrisk undersøkelse, men de sakkyndige har bedt om å få gjennomføre en utvidet undersøkelse.

Det var 30-åringen som selv ringte til AMK-sentralen etter at moren ble knivstukket natt til 27. februar. Da politiet kom til stedet, ble de møtt av sønnen som sa at det var han som var skyld i knivstikkingen.