Krisemåling for KrF

KrF og Venstre får under 3 prosent oppslutning i Vårt Lands novembermåling. Også her er det Senterpartiet som er den store vinneren.

KrF får 2,9 prosent oppslutning i novembermålingen fra Norstat. Venstre får en oppslutning på 2,0 prosent.
KrF får 2,9 prosent oppslutning i novembermålingen fra Norstat. Venstre får en oppslutning på 2,0 prosent. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF får en oppslutning på 2,9 prosent, etter en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng, i novembermålingen som Norstat har laget for Vårt Land. Det betyr at bare halvparten av KrFs velgere fra forrige valg er lojale. Med oppslutningen fra novembermålingen ville partiet bare fått én representant på Stortinget.

Tilbakegangen er målt samme uke som det har stormet rundt partiets utspill mot miljøbevegelsen og partiets holdning til homoterapi.

– Det er vanskelig å gi eksakte årsaker til enkeltmålinger. Men vi vet at det igjen har vært mye oppmerksomhet rundt KrFs veivalg den siste tiden. Slikt gjør ikke at man trekker velgere til seg, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til avisen.

Venstre får en kraftig tilbakegang og får en oppslutning på 2,0 prosent i meningsmålingen, etter en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet får hele 20 prosents oppslutning i målingen, og er dermed partiet som gjør det best, med en framgang på 1,9 prosentpoeng. Frp går mest tilbake, med 2,7 prosentpoeng, og får 9 prosents oppslutning.

Videre får Arbeiderpartiet 22,9 prosent oppslutning (+1,3), Høyre 20,8 (-0,7), Rødt 4,2 (-0,7), SV 8,1 (+0,4), MDG 6,9 (+0,7) og Andre 3,1 (+0,3).